Dans.

Dans. Fyra kvällar med nyskapande, modern dans på temat Wonderland.

Pris: 1 050 kr


Detta abonnemang är nu stängt


Wonderland / Wasteland

Dansprogram av ANTON LACHKY och INA CHRISTEL JOHANNESSEN

Världspremiär 20 september 2014

Två koreografer och GöteborgsOperans Danskompani utmanar vår fantasi med två verk som genom sina olikheter kompletterar och balanserar varandra.

I A’s Adventures inspireras Anton Lachky av Alice/Anton i Underlandet och i Spegellandet. Tiden och minnet går åt olika håll och schackspelet ritar upp spelplanen. Se det som inte syns i spegeln – ur spegelns perspektiv.

Ina Christel Johannessen, som driver Oslo-baserade kompaniet Zero Visibility Corp, bygger i Wasteland vidare på underlandstemat. I en underbart vacker värld, uppförd som en övergiven industrilokal, interagerar dansare med scenografi och musik. Verket är inspirerat av den prisbelönta dokumentären med samma namn, om människor som formar skönhet av skrot på en soptipp i Brasilien. Belgiska gruppen Stray Dogs spelar live från sitt senaste album Wasteland.

Läs mer om Wonderland/Wasteland

alice's mirror
Wonderland/WastelandVictoria Audourd

Shadowland / Neverland

Dansprogram av MICHAEL KEEGAN DOLAN och ALAN LUCIEN ØYEN

Världspremiär 14 mars 2015

Den irländske koreografen Michael Keegan Dolan bjuder i det mörka och grymma Shadowland på vårens mest hisnande Blåkullaresa: häxjakt, trolldom och en önskan om att sudda ut det udda och opassande. Här utforskas och upptäcks ett terra incognita – okänt land. Inspirationen kommer från såväl Arthur Millers Häxjakten som W B Yeats tidiga diktande med rötter i irländska legender, mystik och okultism.

Koreografen Alan Lucien Øyen, från Norge, inspireras i Neverland av Peter Pan och Shakespeares En midsommarnattsdröm – Puck med parallell till Peter. Här finns en önskan om att aldrig bli vuxen. Ett spel om, och i, verklighet och drömlandskap.

Läs mer om Shadowland/Neverland

None
Shadowland/NeverlandMelike Acar

Northern (de)Lights 2

En plattform för modern, nordisk danskonst.

Dansprogram av TILMAN O’DONNELL, MARTIN FORSBERG, KIM HIORTHØY,
och LISA ÖSTBERG

Annorlunda godbitar – en lätt skruvad, nordisk version av den klassiska konfekten Turkish Delight – presenteras på Lilla scenen i en smakfull ask av ljus och fantasi, i samspel med säsongens danstema Wonderland.

Den svenska koreografen Martin Forsberg är upphovsman till ett flertal nya dansverk för scener i både Sverige och andra länder. Bland hans senaste verk finns Doppelganger för Regionteater Väst.

Duon Lisa Östberg (dansare, koreograf och textförfattare) och Kim Hiorthøy (konstnär, musiker och koreograf) har tidigare arbetat med Gunilla Heilborn, bland annat i en film ur Alaska på GöteborgsOperan Lilla scenen 2009.

Tilman O’Donnell, före detta dansare och nuvarande repetitionsledare i Göteborgs- Operans Danskompani är nästa kreatör. Han har valt Sverige som sin bas för sin långa, internationella karriär. Vi har tidigare sett hans verk This is på GöteborgsOperan Lilla scenen 2010.

Läs mer om Northern (de)Lights 2

None
Northern (de)Lights 2Lennart Sjöberg

Eldfågeln

Kom och flyg med oss!

Ett hundratal ungdomar och äldre samlas för att medverka i Stravinskijs Eldfågeln, till full orkester.

Eldfågeln är en av Igor Stravinskijs mest uppskattade baletter och skrevs för Ryska baletten 1910. Den banade väg för den mer modernistiska Våroffer som kom ett par år senare.

Ett projekt liknande vårt, men inriktat mot utsatta ungdomar, har tidigare gjorts av Sir Simon Rattle, då chefdirigent för Berlinfilharmonikerna, och koreografen Royston Maldoom. Deras projekt kulminerade i en spektakulär föreställning med 200 medverkande ungdomar och den prisbelönta dokumentärfilmen Rhythm is it.

Nu är det GöteborgsOperans tur. Med modern dans, lokal koreograf och lokal medverkan ska vår eldfågel lyfta operataket. Kom in, var med, dansa! Förändra ditt liv. För information om auditions med mera, besök opera.se/dans under våren 2015.

Läs mer om Eldfågeln

None
EldfågelnFolioimages

Priser och bokning

För mer information om priser och bokning: abonnemang@opera.se

ABONNENTER FÅR MER.

Ditt abonnemangskort ger dig många förmåner, rabatter, upplevelser och specialerbjudanden. Kom ihåg att visa ditt abonnemangskort före köp.

Som abonnent får du alltid
Nyheter från GöteborgsOperan. Tidningen GO Nyheter ger dig reportage, intervjuer och inspirerande inblickar bakom kulisserna.

Två för en
Två för en på Stadsteatern. Du kan köpa två biljetter till priset av en på Göteborgs Stadsteater. Erbjudandet gäller vid ett tillfälle, endast ordinarie föreställningar, ej gästspel och kan bokas tre dagar i förväg.

Två för en på Konserthuset. Du kan köpa två biljetter till priset av en. Gäller ordinarie konserter med Göteborgs Symfoniker. Erbjudandet gäller vid ett tillfälle, i mån av plats, endast vid direktköp i kassan fr o m måndag i aktuell konsertvecka.

Erbjudanden
Prenumerera på föreställningsprogram. Som abonnent kan du prenumerera på föreställningsprogram. Du får programmen hem och kan läsa om föreställningarna före besöket.

Personliga erbjudanden. Som abonnent får du regelbundet exklusiva erbjudanden via GöteborgsOperans abonnentnyhetsbrev.

Ta med en vän på en föreställning för endast 95 kr vid två tillfällen under säsongen. Bokas efter kl 15.00 på föreställningsdagen. Gäller i mån av plats.

Guldhäfte. Med butikserbjudanden i Göteborgs innerstad.

Fri entré till guidad tur. Ta med en vän bakom kulisserna på GöteborgsOperan juni–augusti.

Rabatt på GöteborgsOperan
Du får 10% rabatt på biljetter när du köper biljetter utöver ditt abonnemang. (Gäller en biljett per föreställning och abonnemang, ej premiärer eller Trettondagskonsert med bal.)

10 % rabatt på mat och dryck. GöteborgsOperans Restaurang, Barer och Café ger 10 % rabatt på alla läckerheter och förfriskningar. (Gäller ej dagens lunch.) Rabatten gäller även i OperaBaren.

10% rabatt i OperaShopen. Du får 10 % rabatt på sortimentet i vår OperaShop. (Gäller ej föreställningsprogram och kan ej kombineras med andra rabatter.)

25% rabatt i OperaShopen vid ett tillfälle under säsongen.

Rabatt på upplevelser
Hagabadet. Du och en gäst får 50% rabatt på Hagabadets dagkortsentré. Du får även köpa ett dagspapaket med spabehandlingsprodukter för endast 120 kr (ord pris 160 kr). Erbjudandet gäller till och med 2015-06-30.

Elite Hotels. Du får 15% rabatt på alla rumspriser på samtliga Elite Hotels alla dagar till och med 2015-06-30.

Erbjudande på Malmö Opera och Kungliga Operan. Du får 15% rabatt på biljett till valfri föreställning under säsongen 2014/2015.

Med reservation för ändringar.

Ombokningsskydd

I alla abonnemangspriser ingår ombokningsskydd. Det innebär att du fram till dagen innan kan boka om dina biljetter till en annan föreställningsdag

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta