Premiär.

Premiär. Sju storslagna premiärkvällar med röd matta, mingel, föreställningsprogram och jubileumsbok. Egen stol i salongen.

Pris 4 755 kr


Obs, nu är detta abonnemang stängt


opera:

Figaros bröllop

Opera buffa i fyra akter av WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791)
Libretto LORENZO DA PONTE efter Pierre Augustin Caron de Beaumarchais pjäs.

Det var en het dag i Spanien…

Mozarts evigt unga opera i regi av Stephen Langridge, vår nya konstnärliga ledare Opera/drama! Två guldkantade sångarlag med varsin dirigent: I det ena bland andra Thomas Oliemans, Ida Falk Winland och Anna Grevelius under ledning av Jane Glover, i det andra bland andra Åke Zetterström, Sofie Asplund, Daniel Hellström och Ann-Kristin Jones under dirigent Patrik Ringborg. Som Grevinnan ser vi Malin Hartelius.

Med GöteborgsOperans Kör, GöteborgsOperans Diskantkör och GöteborgsOperans Orkester.

Premiär 13 september 2014

Läs mer om Figaros bröllop

Ida Falk Winland
Ida Falk WinlandUrban Jorén
None
Malin HarteliusAlexander Kenney
None
Jane GloverJim Steere
None
Markus SchwartzCamilla Simonson

Dans:

Wonderland / Wasteland

Dansprogram av ANTON LACHKY och INA CHRISTEL JOHANNESSEN

Världspremiär 20 september 2014

Två koreografer och GöteborgsOperans Danskompani utmanar vår fantasi med två verk som genom sina olikheter kompletterar och balanserar varandra.

I A’s Adventures inspireras Anton Lachky av Alice/Anton i Underlandet och i Spegellandet. Tiden och minnet går åt olika håll och schackspelet ritar upp spelplanen. Se det som inte syns i spegeln – ur spegelns perspektiv.

Ina Christel Johannessen, som driver Oslo-baserade kompaniet Zero Visibility Corp, bygger i Wasteland vidare på underlandstemat. I en underbart vacker värld, uppförd som en övergiven industrilokal, interagerar dansare med scenografi och musik. Verket är inspirerat av den prisbelönta dokumentären med samma namn, om människor som formar skönhet av skrot på en soptipp i Brasilien. Belgiska gruppen Stray Dogs spelar live från sitt senaste album Wasteland.

Läs mer om Wonderland/Wasteland

alice's mirror
Wonderland/WastelandVictoria Audourd

Musikal:

Kristina från Duvemåla

En musikal byggd på Vilhelm Mobergs utvandrarepos.
Benny Andersson Björn Ulvaeus Lars Rudolfsson

Premiär 25 oktober 2014

Hos en liten skara människor från Ljuders socken i Småland växer sig drömmen om Amerika allt starkare när hungersnöd, förmynderi och religiös förföljelse gör det outhärdligt för dem att stanna kvar i hemorten. Det nya landet har mark till alla och erbjuder den som vågar sig ut på den långa, farliga resan en fristad och en framtid.

Från 2012 uppsättning på Svenska Teatern, Helsingfors
Cata Portin
Från 2012 uppsättning på Svenska Teatern, Helsingfors
Cata Portin
Från 2012 uppsättning på Svenska Teatern, Helsingfors
Cata Portin

Kristina från Duvemåla var den första musikal som spelades på GöteborgsOperan och är en av de mest framgångsrika i sitt slag som spelats i huset. Urpremiären skedde i Malmö 1995.

År 2012 blev Svenska Teatern i Helsingfors den första teatern utanför Sveriges gränser att sätta upp musikalen. Resultatet: succé och publikrekord. Nu har vi nöjet att kunna erbjuda den svenska publiken denna uppsättning.

I huvudrollerna ser vi Maria Ylipää, Robert Noack, Birthe Wingren och Oskar Nilsson – samma kvartett som i Helsingfors.

Läs mer om Kristina från Duvemåla


Opera:

Hans och Greta

Sagoopera i två akter av ENGELBERT HUMPERDINCK (1854-1921)
Libretto ADELHEID WETTE efter Bröderna Grimms saga.
Svensk översättning Karl Sjunnesson.

Premiär 22 november 2014

För mycket godis kan vara farligt.

För första gången ger vi detta outslitliga mästerverk på GöteborgsOperan. Välkommen till en hisnande upplevelse för såväl stora som små! Matilda Paulsson möter Göteborgspubliken som Hans, medan Gretas roll delas av Elisabeth Meyer och Sofie Asplund. Susanne Resmark borgar för att den pepparkaksbakande häxan blir alldeles lagom skräckinjagande. Tyskfödde dirigenten Henrik Schaefer, musikalisk ledare för GöteborgsOperans Orkester, har denna musik med sig sedan barnsben. För regin står Katharina Thoma, som gjorde underverk med Billy Budd förra säsongen.

Med GöteborgsOperans Orkester och Barnkör. På svenska.

Läs mer om Hans och Greta

None
Elisabeth MeyerVera Markus
None
Sofie AsplundMartin Hellström
None
Matilda PaulssonEmelie Joenniemi
None
Susanne ResmarkMats Landerberg

Opera:

A Flowering Tree

Opera i två akter av John Adams (f 1947)
Libretto av John Adams och Peter Sellars

Skandinavienpremiär 7 februari 2015

”Lysande, lyrisk, lättillgänglig”. Chicago Tribune. En opera ”full av oskuldsfullhet och magi” (NY Times) av en av dagens mest hyllade operatonsättare. Med dans och sinnlig musik berättar operan en 2000-årig, indisk saga om den unga Kumudha som kan förvandla sig till ett träd. Julia Sporsén gör sin första roll i Göteborg, medan amerikanen Eric Fennell Sverigedebuterar som hennes prins. Operans största roll, Berättaren, görs av Göteborgs- Operans Mats Persson. För regin står Nicola Raab som satte upp vår internationellt hyllade Thaïs.

Med GöteborgsOperans Kör, GöteborgsOperans Orkester och dansare.

Läs mer om A Flowering Tree

Foto: George Souglides
A Flowering Tree. Chicago Opera Theatre 2008.George Souglides

Dans:

Shadowland / Neverland

Dansprogram av MICHAEL KEEGAN DOLAN och ALAN LUCIEN ØYEN

Världspremiär 14 mars 2015

Den irländske koreografen Michael Keegan Dolan bjuder i det mörka och grymma Shadowland på vårens mest hisnande Blåkullaresa: häxjakt, trolldom och en önskan om att sudda ut det udda och opassande. Här utforskas och upptäcks ett terra incognita – okänt land. Inspirationen kommer från såväl Arthur Millers Häxjakten som W B Yeats tidiga diktande med rötter i irländska legender, mystik och okultism.

Koreografen Alan Lucien Øyen, från Norge, inspireras i Neverland av Peter Pan och Shakespeares En midsommarnattsdröm – Puck med parallell till Peter. Här finns en önskan om att aldrig bli vuxen. Ett spel om, och i, verklighet och drömlandskap.

Läs mer om Shadowland/Neverland

None
Shadowland/NeverlandMelike Acar

Opera:

Riddar Blåskäggs borg / Erwartung

Riddar Blåskäggs borg: Opera i en akt av BÉLA BARTÓK (1881-1945).
Libretto BÉLA BALÁZS.
Erwartung: Monodrama i en akt av ARNOLD SCHÖNBERG (1874-1951)
Libretto MARIE PAPPENHEIM

Premiär 18 april 2015

Inträde sker på egen risk.

En fantasieggande, skrämmande och utmanande dubbel. Den unga Judith har just gift sig med den dystre riddar Blåskägg. Hon vill veta allt om honom. Det får hon genom att öppna dörrarna i hans borg. Dörrar som egentligen är olika ingångar till hans själ. Kvinnan i Erwartung (förväntan) irrar omkring i en skog. Hon drivs av svartsjuka och letar efter sin älskade. Plötsligt tycker hon sig se honom död. Regissör David Radok knyter de två verken till varandra som en helhet tillsammans med scenografen Martin Chocholoušek (Turandot). Riddar Blåskägg görs av Anders Lorentzson, medan Katarina Giotas gestaltar hans Judith. Som kvinnan i Erwartung har Katarina Karnéus sin kanske största utmaning hittills.

Läs mer om Riddar Blåskäggs borg/Erwartung

Foto: Mats Bäcker
Katarina KarnéusMats Bäcker
None
Anders LorentzsonCamilla Simonson
None
David Radok, RegissörJoakim Hovrevik
Foto: Peter Knutson
Katarina GiotasPeter Knutson

Priser och bokning

För mer information om priser och bokning: abonnemang@opera.se

ABONNENTER FÅR MER.

Ditt abonnemangskort ger dig många förmåner, rabatter, upplevelser och specialerbjudanden. Kom ihåg att visa ditt abonnemangskort före köp.

Som abonnent får du alltid
Nyheter från GöteborgsOperan. Tidningen GO Nyheter ger dig reportage, intervjuer och inspirerande inblickar bakom kulisserna.

Två för en
Två för en på Stadsteatern. Du kan köpa två biljetter till priset av en på Göteborgs Stadsteater. Erbjudandet gäller vid ett tillfälle, endast ordinarie föreställningar, ej gästspel och kan bokas tre dagar i förväg.

Två för en på Konserthuset. Du kan köpa två biljetter till priset av en. Gäller ordinarie konserter med Göteborgs Symfoniker. Erbjudandet gäller vid ett tillfälle, i mån av plats, endast vid direktköp i kassan fr o m måndag i aktuell konsertvecka.

Erbjudanden
Prenumerera på föreställningsprogram. Som abonnent kan du prenumerera på föreställningsprogram. Du får programmen hem och kan läsa om föreställningarna före besöket.

Personliga erbjudanden. Som abonnent får du regelbundet exklusiva erbjudanden via GöteborgsOperans abonnentnyhetsbrev.

Ta med en vän på en föreställning för endast 95 kr vid två tillfällen under säsongen. Bokas efter kl 15.00 på föreställningsdagen. Gäller i mån av plats.

Guldhäfte. Med butikserbjudanden i Göteborgs innerstad.

Fri entré till guidad tur. Ta med en vän bakom kulisserna på GöteborgsOperan juni–augusti.

Rabatt på GöteborgsOperan
Du får 10% rabatt på biljetter när du köper biljetter utöver ditt abonnemang. (Gäller en biljett per föreställning och abonnemang, ej premiärer eller Trettondagskonsert med bal.)

10 % rabatt på mat och dryck. GöteborgsOperans Restaurang, Barer och Café ger 10 % rabatt på alla läckerheter och förfriskningar. (Gäller ej dagens lunch.) Rabatten gäller även i OperaBaren.

10% rabatt i OperaShopen. Du får 10 % rabatt på sortimentet i vår OperaShop. (Gäller ej föreställningsprogram och kan ej kombineras med andra rabatter.)

25% rabatt i OperaShopen vid ett tillfälle under säsongen.

Rabatt på upplevelser
Hagabadet. Du och en gäst får 50% rabatt på Hagabadets dagkortsentré. Du får även köpa ett dagspapaket med spabehandlingsprodukter för endast 120 kr (ord pris 160 kr). Erbjudandet gäller till och med 2015-06-30.

Elite Hotels. Du får 15% rabatt på alla rumspriser på samtliga Elite Hotels alla dagar till och med 2015-06-30.

Erbjudande på Malmö Opera och Kungliga Operan. Du får 15% rabatt på biljett till valfri föreställning under säsongen 2014/2015.

Med reservation för ändringar.

Ombokningsskydd

I alla abonnemangspriser ingår ombokningsskydd. Det innebär att du fram till dagen innan kan boka om dina biljetter till en annan föreställningsdag

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta