Ditt besök

DITT BESÖK

Introduktioner och samtal

Ta chansen att lära känna föreställningen och få en djupare inblick i handling och bakgrund. 

Introduktioner

Introduktionerna är populära, så kom i god tid. De äger rum på Lilla scenen en timme före opera- och dansföreställningar (dock inte på premiärkvällar och vid gästspel). Det kostar inget extra, biljetten gäller som inträde. Introduktionen varar cirka 20 minuter.

Samtal och seminarier

I samband med premiärer arrangeras öppna samtal och seminarier på Lilla scenen. Här berättar konstnärligt team och solister/dansare om sitt arbete. Ofta bjuds dessutom en extern gäst in för att ge en särskild synvinkel på verket. Det kan vara allt från språkprofessorer, frälsningssoldater eller konstvetare till sångare eller dansare som har gjort de aktuella rollerna tidigare under sin karriär.

Moderator för operasamtalen är GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan och för danssamtalen Adolphe Binder, Konstnärlig ledare, dans.

En del samtal förs på engelska. Fri entré!

Mat & dryck

Addera fler sinnen till besöket i GöteborgsOperans Restaurang, eller i våra barer och caféer. ”Njut av trerätters middag på linneduk, eller välj något lättare från våra barer och caféer. Tanken är att det ska finnas något för alla”, säger restaurangchef Kristina Hauge.

Restaurangen öppnar två timmar före föreställningen. Barer och caféer en timme innan. Om du vill kan du förbeställa till pausen. Personalen är van vid stora sällskap och du kan njuta av maten i lugn och ro.

På restaurangssidorna kan du ta del av GöteborgsOperans ekologiska tanke, läsa mer om menyerna och passa på att boka bord.

Program

Till varje föreställning finns ett unikt program. Där får du veta mer om uppsättningen och de medverkande.

Du kan till exempel läsa intervjuer med produktionsteamet, följa repetitionsarbetet innan premiären eller se kostymtecknarens skisser bli verklighet i skrädderiet. Föreställningsprogram finns att köpa i OperaShopen i anslutning till entrén eller hos våra foajévärdar. Ett program kostar mellan 40 och 60 kr, priset varierar lite beroende på genre.

Förbeställ eller prenumerera

Du kan också välja att förbeställa programmet. Då landar det i brevlådan i god tid innan föreställningen. Som abonnent kan du även prenumerera på program. Du väljer själv om du vill ha program till samtliga föreställningar som ingår i abonnemanget eller bara till några utvalda.

För beställning: abonnemang@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen