OperaShop

OPERASHOP

Låt upplevelsen följa med dig hem. I vår OperaShop finns ett stort urval av cd, dvd, böcker och souvenirer.

TIPS FRÅN OPERASHOPEN

Idomeneo, Elektra, Carmen och Hair – i OperaShopen kan du nu köpa ett cd-paket till specialpris. Köp paketet redan nu och lyssna in dig på våra nya uppsättningar till ett mycket förmånligt pris!

Du som är eller blir abonnent får dessutom ytterligare 100:- rabatt på säsongspaketet!

PAKETPRIS: 695 KR
ABONNENTPRIS: 565 KR
(ord pris 896 kr)

HÄR FINNS DEN PERFEKTA PRESENTEN, OAVSETT ÅLDER.

I OperaShopen hittar du ett stort utbud inom opera, balett, modern dans, musikal och klassisk musik på cd och dvd. Vi har även många böcker som inspirerar och ger möjlighet till fördjupning inom våra olika konstformer. Här hittar du allt från rena faktaböcker och lexikon till deckare som utspelar sig i operamiljö. Vi har också ett sortiment för unga där det finns mycket roligt som inspirerar till lek, sång och musik. Vill du ha ett minne av ditt besök hos oss finns det flera unika souvenirer att välja mellan.

Presenttips – en vacker teblomma.

Blommande kinesiskt te som vackert vecklar ut sig i glaset eller tekannan är en spännande present som bjuder på ett riktigt skådespel. Njut av smakerna Peony in bloom och Endless Love, båda är gjorda på vitt och grönt te. 

Pris för två teblommor (en av varje sort) 25 kr.
Garanterat en present utöver det vanliga!

Cd & dvd

FIGAROS BRÖLLOP

Cd – Av OperaShopens 10 olika inspelningar av Figaros bröllop rekommenderar vi framförallt två versioner, en med barockexperten René Jacobs och en alldeles ny med perfektionisten Teodor Currentzis.

Pris 299 kr/ st

Dvd – Du hittar många fina inspelningar av Figaros bröllop hos oss. Bland annat denna från Paris, gjord 2006, med Peter Mattei i rollen som greven.

Pris 239 kr/ st

LYSSNA IN DIG på SPELÅRet 2015/2016!

Köp säsongen 2015/2016 på cd.

Fallet Makropulos
• Madame Butterfly
• Hamlet
• Macbeth

Fyra kompletta operor på cd.

Specialerbjudande
595 kr

(ordinarie pris 806 kr)


Fallet Makropulos

Fallet Makropulos är en spännande opera, som kan upplevas om och om igen. Då den inte är särskilt lång (bara dryga 90 minuter utan paus), så kan man lätt både lyssna och titta igenom operan.

På cd är inspelningen med vår svenska stjärna Elisabeth Söderström en inspelning som borde gå varm i spelaren och på dvd kan vi rekommendera två helt olika tolkningar, med Anja Silja respektive Angela Denoke i huvudrollen. Välkommen till vår OperaShop där vi fyllt upp med massor med musik av Janáček.

CD 199 kr Věc Makropulos  199 kr
DVD Věc Makropulos 299 kr
DVD The Makropulos Case 269 kr

Vårt eget te! 

I samarbete med Kahls Kaffe har GöteborgsOperan har tagit fram ett ljuvligt, ekologiskt te. Med söta jordgubbar, exotisk passionsfrukt och en gnutta het chili smakar GöteborgsOperans teblandning som vår scenkonst: överraskande, njutbart och med stänk av lyx. 

GöteborgsOperans teblandning säljs endast i OperaShopen. 

Pris: 59 kr 


Unika väskor uppsydda i GöteborgsOperans kostymateljé

Nu har vi åter väskor i OperaShopen uppsydda i GöteborgsOperans kostymateljé.  Tyget kommer från vepan för uppsättningen av Min mamma är en drake som gick säsongen 2010/2011.  Både snyggt och miljövänligt och varenda väska är helt unik.

Stor 149 kr
Liten 99 kr


GÖTEBORGSOPERANS JUBILEUMSBOK

Tjugo år av scenkonst. GöteborgsOperan 1994-2014.

En färgstark och underhållande tillbakablick på några av alla de fantastiska produktioner som har tagit oss framåt. Hur kom de till? Vad hände under repetitionerna? Du får också möta några av de personer som skapade succéerna. Till exempel berättar Nina Stemme om när Birgit Nilsson viskade om henne i kulisserna och Peter Jöback avslöjar sin oväntade reaktion när han fick rollen som Robert i Kristina från Duvemåla.

Välkommen att följa med oss in bakom kulisserna och ta del av unikt material i form av intervjuer, bilder och recept.

Pris 349 kr

Går endast att köpa i OperaShopen.

Ouvertyr – GöteborgsOperans egen glasserie

Ouvertyr glasserie

Tillsammans med formgivaren Sofia Bergman och Skrufs Glasbruk har GöteborgsOperan tagit fram en egen serie bruksglas och glasföremål. På Skrufs Glasbruk arbetar glasblåsarna och formgivaren nära varandra och allt glas tillverkas för hand.

Glasens kupa är gracil och formen minner om ett stråkinstrument. Champagneglasets fot är rustik, i jordnära färger, från blågrått till bärnstensorange. Vattenkaraffen är smäcker, med jordnära färgdetaljer. Lyktorna, som små ljuspunkter, omsluter en skör låga i ett rustikt glas. Varje föremål är unikt.

I serien Ouvertyr ingår karaff, vattenglas, champagneglas och ljuslyktor. Glasföremålen finns att köpa i GöteborgsOperans Operashop.

Priser

En karaff och två vattenglas 699 kr
En karaff 499 kr
Ett vattenglas 149 kr
Två champagneglas 549 kr
Ett champagneglas 299 kr
En ljuslykta 229 kr
Två (eller flera) ljuslyktor 199 kr/ st 

Inom GöteborgsOperan ryms en hel värld. Här finns glädjen och sorgen. Fnittret och gråten. Det lätta och det tunga. Det obearbetade och det förfinade. Ett operahus berör genom sina motsatser. Det ville jag fånga i mina glas.
- Sofia Bergman, glasformgivare

OM SOFIA BERGMAN, GLASFORMGIVARE

Sofia Bergman, konstnär och glasformgivare, har sin ateljé på Sockerbruket vid Röda Sten i Göteborg. Sina glas skapar hon i nära samarbete med glasblåsarna på Skrufs glasbruk i Småland. Resultatet blir handblåsta, unika glas präglade av stor hantverksskicklighet. Och en hel del kärlek.

OM SKRUFS GLASBRUK

De första ugnarna på Skrufs Glasbruk tändes 1897. Sedan dess har många glas passerat glasblåsarnas skickliga händer. Alla produkter som lämnar Skrufs Glasbruk är tillverkade i hyttan och allt är handgjort.

Ett kupigt glas är det allra bästa för champagne, särskilt den som är av äldre årgång där bubblorna är färre. Kupan gör att både arom och bubblor stannar kvar längre i glaset. Här har det traditionella flöjtglaset fått en tydligare kupa, samtidigt som det är enkelt att dricka ur eftersom öppningen är större. Stjälken är lång, gracil och lätt att hålla i.
– Ousainou Mbye, bitr restaurangchef och sommelier, GöteborgsOperans Restaurang

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen