Föreställningar

Innevarande säsongens alla kommande föreställningar inom opera, dans, musikal och konsert.

The Phantom of the Opera

Passion. Besatthet. Raseri. Och förkrossande kärlek. Världens mest älskade musikal i en ny uppsättning skapad för de fantastiska möjligheter som finns i ett äkta operahus! Sjungs på engelska med svensk text på textmaskin.

23 Sep 2017 – 20 Maj 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Norma

En härskarinna lika kärv och skön som månen. Ett tragiskt och våldsamt triangeldrama berättat genom sensuell och underskön musik. Bel canto-operornas juvel med arian Casta diva. Opera i två akter av Vincenzo Bellini (1801-1835). Sjungs på italienska med svensk översättning på textmaskin. Premiären direktsänds i Sveriges Radio.

2 Dec 2017 – 4 Feb 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Guidade turer

Vem styr de 1 100 strålkastarna? Vad döljer sig i de hemliga gångarna? Hur jobbar en inspicient? Och varför blir det plötsligt blackout på Stora scenen? Svaren får du på den guidade turen.

13 Jan – 5 Maj 2018 · GöteborgsOperans foajé
Köp biljett

Dans på turné

GöteborgsOperans Danskompani är Nordens största och ett av Europas främsta moderna danskompanier. Det består av dansare från 16 länder.

19 Jan – 17 Maj 2018 · På turné

Foajékonserter

Möt GöteborgsOperans musiker och sångare i ett annorlunda och trivsamt format. Fri entré.

20 Jan – 5 Maj 2018 · GöteborgsOperans foajé

Kärlek på lur

Komisk operadubbel med förvecklingar. En härlig helkväll med två korta, komiska operor där kärleken ligger på lur. La serva padrona av Pergolesi och The telephone av Menotti. Nypremiär på GöteborgsOperan Lilla scenen, därefter på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland. Sjungs på svenska.

25 Jan – 11 Mar 2018 · Skövde, turné, Göteborg
Köp biljett

Ariadne på Naxos

En (motvillig) förening mellan skratt och allvar. Heta passioner, sprudlande humor och konstens villkor i Strauss uppfinningsrika opera. En briljant teaterlek som ställer konflikten mellan så kallad fin- och populärkultur på sin spets. Sjungs på tyska med svensk översättning på textmaskin. Premiären direktsänds i Sveriges Radio.

3 Feb – 4 Mar 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Lördagskonserter i Skövde

Våren 2018 har vi glädjen att presentera ett antal Lördagskonserter i Skövde.

17 Feb – 21 Apr 2018 · Skövdescenen, Skövde

Lunchkonsert på Skövdescenen

Välkommen att avnjuta lunchkonserter med GöteborgsOperans artister. Vi serverar soppa och det blir en underhållande stund med något för både mage och själ.

27 Feb – 24 Apr 2018 · Skövdescenen, Skövde

S & S

Dansverk av Sang Jijia och Sharon Eyal. Hypnotisk dans för nyfikna. Rörelse, ljus och ljud vävs samman till en sällsam och fängslande världspremiär med häpnadsväckande dans, känslomässig beröring och stark attityd.

3 Mar – 7 Apr 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Vem behöver en skatt?

Nyskriven opera för barn. I denna nyskrivna barnopera för barn från 3 år och uppåt, möter vi vännerna hönan, tvättbjörnen och marsvinsparet – var och en med olika personligheter och kunskaper. De har hört talas om en skatt vid regnbågens slut. Men vad är det för en skatt, och vad är en bra skatt egentligen?

7 Mar 2018 · Skövdescenen, Skövde
Köp biljett

Ljusning

Internationella kvinnodagen 2018: En varierad och efterlängtad orkesterkonsert med musik av kvinnliga kompositörer.

8 Mar 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Häxor, hjältinnor, listiga kvinnor

Välkommen till en konsert fylld av kraftfulla stycken ur operalitteraturen med musik från Verdi, Wagner och Puccini till Nystroem och Britten. En konsert med GöteborgsOperans Damkör. På turné i Västra Götaland 20–25 mars 2018.

20–24 Mar 2018 · Skövde, turné, Göteborg
Köp biljett

Barberaren i Sevilla

Rossinis mästarkomedi är en hyllning till livsglädjen och den unga kärleken, full av härliga galenskaper och virtuosa sångnummer. Opera i två akter av Gioachino Rossini (1792-1868). Libretto Cesare Sterbini efter Pierre Augustin Caron Beaumarchais komedi. Sjungs på italienska med svensk översättning på textmaskin.

24 Mar – 2 Maj 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Boris Godunov

Allt går att köpa. Utom ett rent samvete. En djärv, intensiv och praktfull opera om hur en karismatisk man lyckas lura massorna. En omskakande upplevelse med ständigt aktuellt tema. Opera i sju bilder av Modest Musorgskij (1839-1881). Libretto av tonsättaren efter Alexander Pusjkins drama. Sjungs på ryska med svensk översättning på textmaskin. Premiären direktsänds i Sveriges Radio.

21 Apr – 13 Maj 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Birgit Nilsson 100 år

En storslagen hyllning till GöteborgsOperans gudmor. Åtta svenska Wagner-sångerskor av högsta kaliber hyllar 1900-talets främsta högdramatiska sopran med en konsert som har alla möjligheter att gå till historien. Missa inte! Föreställningen filmas av SVT.

17 Maj 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Monstret i labyrinten

Kan 150 sångare och 50 musiker besegra Minotauros? En opera med över två hundra medverkande: operasångare, amatörsångare i alla åldrar, professionella orkestermusiker och unga musiker. Deras uppdrag: att besegra ett barnätande monster. Opera för barn, ungdomar och vuxna i två akter av Jonathan Dove (f 1959). Libretto Alasdair Middleton. Svensk översättning Erik Fägerborn. Sjungs på svenska.

30 Maj – 3 Jun 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Amadeus Live

Milos Formans Oscar-belönade film med GöteborgsOperans Orkester och Kör. GöteborgsOperans stora salong förvandlas till biograf när vi visar regissören Milos Formans åttafaldigt Oscar-belönade långfilm Amadeus.

8–10 Jun 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Carmen

Gästspel från Spaniens nationalkompani. Mångfaldigt prisbelönt helaftonsverk av svenske koreografen Johan Inger.

14–16 Jun 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen