Guidade turer

Vem styr de 1 100 strålkastarna? Vad döljer sig i de hemliga gångarna? Hur jobbar en inspicient? Och varför blir det plötsligt blackout på Stora scenen? Svaren får du på den guidade turen.

27 Jun – 2 Dec 2017 · GöteborgsOperans foajé
Köp biljett

Lunchkonsert på Skövdescenen

Välkommen att avnjuta lunchkonserter med GöteborgsOperans artister. Vi serverar soppa och det blir en underhållande stund med något för både mage och själ.

5 Sep – 7 Nov 2017 · Skövdescenen, Skövde

Kult

En inbjudande danskväll med Stravinskijs Våroffer och Ohad Naharin. Världspremiär av två av den samtida dansens ledande konstnärer: legendaren Ohad Naharin och den stigande stjärnan Roy Assaf. Med GöteborgsOperans Orkester.

9 Sep – 15 Okt 2017 · Stora scenen
Köp biljett

Världens bästa tårta

Opera av Per Larsson och Linda Mallik. En rolig och spännande berättelse med sång, musik och dans. Rekommenderas för barn mellan 4 och 6 år.

14–23 Sep 2017 · Skövdescenen, Skövde
Köp biljett

Foajékonserter

Möt GöteborgsOperans musiker och sångare i ett annorlunda och trivsamt format. Fri entré.

16 Sep 2017 – 20 Jan 2018 · GöteborgsOperans foajé

The Phantom of the Opera

Passion. Besatthet. Raseri. Och förkrossande kärlek. Världens mest älskade musikal i en ny uppsättning skapad för de fantastiska möjligheter som finns i ett äkta operahus! Sjungs på engelska med svensk text på textmaskin.

23 Sep 2017 – 20 Maj 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Lördagskonserter i Skövde

Hösten 2017 har vi glädjen att presentera ett antal Lördagskonserter i Skövde.

30 Sep – 25 Nov 2017 · Skövdescenen, Skövde

Ariadne 360°

Orkesterkonsert med musik inspirerad av den röda trådens uppfinnare. Fem orkesterstycken inspirerade av den grekiska myten om Ariadne – från barock till 1900-talsbalett.

1 Okt 2017 · Stora scenen
Köp biljett

De sju dödssynderna & Gianni Schicchi

Dekadent dubbel om vedervärdiga människor. En "sjungen balett" och Puccini vävs samman till en berättelse om moralisk korruption. Edda Magnason i en av huvudrollerna. Sjungs på tyska (De sju dödssynderna) och italienska (Gianni Schicchi) med svensk översättning på textmaskin.

21 Okt – 5 Dec 2017 · Stora scenen
Köp biljett

Dans på turné

GöteborgsOperans Danskompani är Nordens största och ett av Europas främsta moderna danskompanier. Det består av dansare från 16 länder.

21 Okt 2017 – 17 Maj 2018 · På turné

Damien Jalet & Noetic

En spännande världspremiär följs av en av danskompaniets största succéer någonsin: Noetic av Sidi Larbi Cherkaoui.

7–16 Nov 2017 · Stora scenen
Köp biljett

Damien Jalet & Icon

Ikoner, livemusik och 3,5 ton lera. Ett nytt spännande verk av Damien Jalet följs av ett av danskompaniets främsta signaturverk: Icon av Sidi Larbi Cherkaoui.

24–25 Nov 2017 · Stora scenen
Köp biljett

Norma

En härskarinna lika kärv och skön som månen. Ett tragiskt och våldsamt triangeldrama berättat genom sensuell och underskön musik. Bel canto-operornas juvel med arian Casta diva. Opera i två akter av Vincenzo Bellini (1801-1835). Sjungs på italienska med svensk översättning på textmaskin. Premiären direktsänds i Sveriges Radio.

2 Dec 2017 – 4 Feb 2018 · Stora scenen
Köp biljett

En julsaga

En hjärtevärmande julshow för hela familjen. GöteborgsOperans traditionella julshow i ny tappning, med komedi, oförglömliga figurer och fantastisk musik – klassisk, opera, pop och musikal.

16–20 Dec 2017 · Stora scenen
Köp biljett

Trettondagskonsert med bal

Upplev en oförglömlig trettondagsafton, till brädden fylld med fantastisk musik och smakfull mat och dryck. En magisk vinterkväll vars skräddarsydda konsert är en hyllning till 100-årsjubilerande kompositören Leonard Bernstein.

5 Jan 2018 · Stora scenen
Köp biljett

Kärlek på lur

Komisk operadubbel med förvecklingar. En härlig helkväll med två korta, komiska operor där kärleken ligger på lur. La serva padrona av Pergolesi och The telephone av Menotti. Nypremiär på GöteborgsOperan Lilla scenen, därefter på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland. Sjungs på svenska.

25 Jan – 4 Feb 2018 · Skövde, turné, Göteborg
Köp biljett

Ariadne på Naxos

En (motvillig) förening mellan skratt och allvar. Heta passioner, sprudlande humor och konstens villkor i Strauss uppfinningsrika opera. En briljant teaterlek som ställer konflikten mellan så kallad fin- och populärkultur på sin spets. Sjungs på tyska med svensk översättning på textmaskin. Premiären direktsänds i Sveriges Radio.

3 Feb – 4 Mar 2018 · Stora scenen
Köp biljett

S & S

Dansverk av Sang Jijia, Sharon Eyal och Gai Behar. Hypnotisk dans för nyfikna. Rörelse, ljus och ljud vävs samman till en sällsam och fängslande världspremiär med häpnadsväckande dans, känslomässig beröring och stark attityd.

3 Mar – 7 Apr 2018 · Stora scenen

Ljusning

En varierad och efterlängtad orkesterkonsert med musik av kvinnliga kompositörer.

8 Mar 2018 · Stora scenen

Barberaren i Sevilla

Rossinis mästarkomedi är en hyllning till livsglädjen och den unga kärleken, full av härliga galenskaper och virtuosa sångnummer. Opera i två akter av Gioachino Rossini (1792-1868). Libretto Cesare Sterbini efter Pierre Augustin Caron Beaumarchais komedi. Sjungs på italienska med svensk översättning på textmaskin.

24 Mar – 2 Maj 2018 · Stora scenen

Boris Godunov

Allt går att köpa. Utom ett rent samvete. En djärv, intensiv och praktfull opera om hur en karismatisk man lyckas lura massorna. En omskakande upplevelse med ständigt aktuellt tema. Opera i sju bilder av Modest Musorgskij (1839-1881). Libretto av tonsättaren efter Alexander Pusjkins drama. Sjungs på ryska med svensk översättning på textmaskin. Premiären direktsänds i Sveriges Radio.

21 Apr – 13 Maj 2018 · Stora scenen

Birgit Nilsson 100 år

En storslagen hyllning till GöteborgsOperans gudmor. Åtta svenska Wagner-sångerskor av högsta kaliber hyllar 1900-talets främsta högdramatiska sopran med en konsert som har alla möjligheter att gå till historien. Missa inte!

17 Maj 2018 · Stora scenen

Monstret i labyrinten

Kan 150 sångare och 50 musiker besegra Minotauros? En opera med över två hundra medverkande: operasångare, amatörsångare i alla åldrar, professionella orkestermusiker och unga musiker. Deras uppdrag: att besegra ett barnätande monster. Opera för barn, ungdomar och vuxna i två akter av Jonathan Dove (f 1959). Libretto Alasdair Middleton. Svensk översättning Erik Fägerborn. Sjungs på svenska.

30 Maj – 3 Jun 2018 · Stora scenen

Amadeus Live

Milos Formans Oscar-belönade film med GöteborgsOperans Orkester och Kör. GöteborgsOperans stora salong förvandlas till biograf när vi visar regissören Milos Formans åttafaldigt Oscar-belönade långfilm Amadeus.

8–10 Jun 2018 · Stora scenen

Carmen

Gästspel från Spaniens nationalkompani. Mångfaldigt prisbelönt helaftonsverk av svenske koreografen Johan Inger.

14–16 Jun 2018 · Stora scenen

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen