Premiär 19 maj 2017
Köp biljett

1967

Premiär 19 maj 2017

I mitten av 60-talet exploderade utvecklingen av pop- och rockmusik i USA och Storbritannien. Nya influenser och nya tankar ledde till musik som slog ut i psykedelisk blom år 1967. Pink Floyd, Jimi Hendrix och David Bowie skivdebuterade. Men kanske tillhörde året ändå The Beatles, som med konceptalbumet Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band ställde om kompassen för popmusiken. Vi firar 50-årsjubileet av The Summer of Love med en visuellt och musikaliskt färgsprakande föreställning. 

Tillsammans med rocksångaren Ebbot Lundberg, indiemusikern Annie Angel och bandet Tonbruket firar vi 50-årsjubileet av The summer of love. Oskar Nilsson, mer känd för Göteborgspubliken som Robert i Kristina från Duvemåla, stämmer in i firandet.

Medverkar gör också musikalartister ur säsongens dundersuccé Hair: Tobias Ahlsell, David Lundqvist, Anders Wängdahl, Kitty Chan, och Klara Nilsson.

Hans Ek

Vi lovar en visuellt och musikaliskt färgsprakande föreställning – GöteborgsOperans Orkester spelar under Hans Eks musikaliska ledning.

Ebbot Lundberg

Ebbot Lundberg är en av Sveriges mest välkända artister, särskilt efter sin medverkan i 2013 års upplaga av TV4:s Så mycket bättre. Han var rockbandet Union Carbide Productions ledstjärna, därefter sångare och frontman i Soundtrack of Our Lives.

I konserten deltar även tre medlemmar ur grammisvinnande bandet Tonbruket
Jazzbasisten Dan Berglund, gitarristen Johan Lindström och klaviaturspelaren Martin Hederos, får i konserten backning på trummor av Fredrik Sandsten, tidigare
trummis i The Soundtrack of Our Lives.

Oskar Nilssons första stora roll var Robert i Kristina från Duvemåla på Svenska Teatern i Helsingfors. Han gjorde också Robert i uppsättningen på GöteborgsOperan – och på Cirkus i Stockholm. På meritlistan står också en turné med Electric Banana Band, bland annat.

Annie Angel

Annie Angel är en svensk indiemusiker, låtskrivare och artist med en karaktäristisk röst och en djärv blandning av pop, psykedelisk musik och rock. Med 1967 återvänder hon till operascenen igen efter debuten i L’Orfeo på Wermland Opera 2014.

#GO1967


Spelplan

maj 2017

fre 19/5
19:00
Stora scenen 
Premiär
lör 20/5
15:00
Stora scenen 
lör 20/5
19:00
Stora scenen 
sön 21/5
18:00
Stora scenen 
Sista föreställning

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen