Köp biljett

Damien Jalet & Icon

Dansverk av Sidi Larbi Cherkaoui och Damien Jalet.

Ikoner, livemusik och 3,5 ton lera. 

Kultfigurer, makthavare, religiösa ledare. Vi skapar våra ikoner, förser dem med makt, dyrkar dem. Tills nästa regim eller kultur sveper in och vi förstör dem för att ersätta dem med nya. Vad händer med oss och vårt samhälle när vi bygger våra ikoner – och raserar dem?

Precis som i Noetic (2014), samarbetar Sidi Larbi Cherkaoui i Icon med den världsberömde skulptören Antony Gormley som står för scenografin: 3,5 ton lera. Till nyskriven musik, framförd på scen av musiker och sångare från Italien, Japan och Korea interagerar dansarna med leran i sofistikerade, närmast rituella mönster. En makalös, underskön och jordnära upplevelse.

Icon hade världspremiär på GöteborgsOperan hösten 2016 och är en samproduktion mellan GöteborgsOperans Danskompani och Eastman. Under året som gått har Icon rönt stor internationell uppmärksamhet med danskompaniet på scener runt om i Europa. 

Kvällen inleds på samma sätt som Noetic, med det nya verket Skid av den internationellt framstående koreografen Damien Jalet.

Ett filmklipp ur Icon

#GOicon

Spelplan

november 2017

fre 24/11
19:30
Stora scenen 
Nypremiär
lör 25/11
18:00
Stora scenen 
Sista föreställning

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen