Köp biljett

Monstret i labyrinten

Kan 150 sångare och 50 musiker besegra Minotauros?

Opera för barn, ungdomar och vuxna i två akter av Jonathan Dove (f 1959). Libretto Alasdair Middleton.

Sjungs på svenska. Svensk översättning Erik Fägerborn.

Monstret i labyrinten samlar över 200 medverkande: operasångare, amatörsångare i alla åldrar, professionella orkestermusiker och unga musiker. Deras uppdrag: att besegra ett barnätande monster.

Den spännande berättelsen är hämtad från grekisk mytologi, i en tid av krig mellan huvudstaden Aten och ön Kreta. I en labyrint på Kreta gömmer kung Minos monstret Minotauros. För att undvika att utplånas helt måste atenarna genom en plågsam process välja ut ett antal ungdomar som ska offras på Kreta. Med på ungdomarnas farliga färd över havet finns hjälten Theseus, som lovat att göra allt han kan för att rädda Atens barn från döden i labyrinten.

Rollerna görs av operasångare, skådespelare och tre stora körer skapade speciellt för Monstret i labyrinten. Uppsättningen är en del av GöteborgsOperan Skapas kreativa arbete för deltagande och skapande. Regissör är Mattias Ermedahl som har sjungit flera stora roller på GöteborgsOperan och under senare år även regisserat en rad uppsättningar.

Monstret i labyrinten är komponerad av den brittiske kompositören Jonathan Dove på uppdrag av Londonsymfonikerna, Berlinfilharmonikerna och Festivalen i Aix-en-Provence. Urpremiären skedde i Berlin 2015. Tack vare Doves musik har ny publik i alla åldrar upptäckt scenkonstens magi.

#GOmonstret

Obs! Provsjungningarna är klara.
Vill du uppträda på vår största scen? Bli en del av Monstret i labyrinten – en unik operauppsättning med barn, unga och vuxna. Monstret i labyrinten är en opera av Dove.
Läs mer här

Spelplan

maj 2018

ons 30/5
19:00
Stora scenen 
Premiär

juni 2018

lör 2/6
18:00
Stora scenen 
sön 3/6
16:00
Stora scenen 
Sista föreställning

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen