GöteborgsOperans Danskompani.

GöteborgsOperans Danskompani

GöteborgsOperans Danskompani är Nordens största och ett av Europas främsta moderna danskompanier. Med fast förankring i nuet inspirerar dansarna såväl legender som några av den yngre generationens mest intressanta koreografer och artister till nya uttryck och konstformer. GöteborgsOperans Danskompani består av dansare från 17 länder och leds av Adolphe Binder.

Logo GöteborgsOperans Danskompani Grön
”Vår konstnärliga vision handlar om att ta estetiska och fysiska risker. Om att riva murarna mellan oss och publiken, mellan dans och andra konstformer, mellan konsten och livet.” Adolphe Binder

GöteborgsOperans Danskompani sammanför koreografer och artister från ett brett spektrum för att forma nya, kreativa uttryckssätt. Vi tar estetiska och fysiska risker för att övervinna barriärer – mellan scen och publik, mellan dans och andra konstformer, mellan konsten och livet. Vårt mål är att ytterligare vässa konturerna och presentera ett enastående danskompani för världen.

Varje danssäsong bär ett eget tema; ett tema som både står för sig själv och knyter an till de tidigare. Den röda tråden är vävd av relevanta ämnen som fångar och utforskar samtidens förändringar, rädslor och drömmar.

Förra säsongens tema, Mind & Spirit, handlade om att den verklighet som vi trodde att vi levde i har visat sig vara långt mer mångfacetterad. Vi kan egentligen inte vara säkra på någonting.

Nu tar vi tanken ett steg längre: om det vi trodde var sant visade sig vara en illusion – vad innebär det då om vi byter perspektiv? Vad upptäcker vi om vi i stället för att blicka inifrån och ut, blickar utifrån och in? Vilka verkligheter bär vi inom oss? Hur kan våra inre världar och ett nytt perspektiv hjälpa oss framåt genom livet?

Klicka här för att läsa mer om säsongen


Titta på vår showreel från uppsättningar mellan 2012-2014


Mama I am Coming Home
Untitled Black
None

Repertoar för dansturné

Dansuppsättningar

Dans på turné 2014/2015


Titta på filmklipp med
GöteborgsOperans Danskompani

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta