Om dans.

Om GöteborgsOperans Danskompani:

"Vår konstnärliga vision handlar om att ta estetiska och fysiska risker. Om att riva murarna mellan oss och publiken, mellan dans och andra konstformer, mellan konsten och livet. Vi vill överraska, fascinera och vara tillgängliga för alla." Adolphe Binder, konstnärlig ledare, GöteborgsOperans Danskompani
Adolphe Binder
Adolphe BinderFoto Joakim Roos

GöteborgsOperans Danskompani står för banbrytande modern scenkonst. De verk du upplever hos oss är till största delen skapade här och nu av dansvärldens absolut främsta konstnärer. De bryter mot normer och vågar förflytta gränser. Vi blandar dans, arkitektur, videokonst, musik, olika discipliner och synsätt. Resultatet utforskar utrymmet mellan kroppen och scenen och tvingar oss till nya upptäckter. Säsongen 2013/2014 – Mind & Spirit, och den kommande Säsong 2014/2015 - Wonderland består av helt nya verk med nykomponerad musik.

None
Urban Jörén
None
Bernd Uhlig
Interfacial Scale
Thomas Aurin

Dans ska upplevas.


Att se dans ska beröra. Det som händer är bortom det rationella och intellektuella. Den moderna dans du upplever hos oss innehåller sällan någon berättelse, den ska inte ”förstås”. Vi vill gärna förändra sättet som de flesta av oss uppfattar konst på. Att gå på en dansföreställning ska bli en helt ny upplevelse.

Så kom närmare, och håll ögon, sinnen och hjärta öppna!

Danskompani i operahus.


GöteborgsOperans Danskompani är ett av få moderna kompanier som huserar i ett operahus. Vår varierade, internationella och utmanande dansrepertoar vidgas ytterligare genom samarbeten med GöteborgsOperans Orkester och Kör. Exempel på detta är Våroffer av Marie Chouinard (2013) Interfacial Scale av Hiroaki Umeda (2013) och programmet Spirit av Sidi Larbi Cherkaoui och Saburo Teshigawara (2014).

Dans på turné.


Vid sidan av alla föreställningar på GöteborgsOperans scener turnerar GöteborgsOperans Danskompani både nationellt och internationellt. De senaste säsongerna har GöteborgsOperans Danskompani bland annat gästat Kennedy Center i Washington, White Bird i Portland och Carolina Performing Arts i Chapel Hill (USA), operahuset i Tel Aviv (Israel), JuliDans i Amsterdam (Holland), Tanzmesse i Düsseldorf (Tyskland), December Dance i Brügge (Belgien) och Dansens Hus i Oslo (Norge).

Klicka här för att läsa mer om repertoaren för turné.

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta