Bolagsjurist

Bolags|jurist

Vill du arbeta på en spännande, dynamisk och kreativ arbetsplats? Nu söker vi en bolagsjurist - välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist hos oss kommer du att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor som blir aktuella i vår verksamhet. Du kommer som bolagsjurist att ha ett särskilt ansvar för GöteborgsOperans rättigheter och kontraktsskrivningar. En stor del av arbetet består i att stödja organisationen med löpande juridisk rådgivning och avtalsskrivning samt att då även biträda och ansvara för förhandling av avtal. Du kommer exempelvis att arbeta med följande arbetsuppgifter:

  • Upprätta, granska och förhandla samarbetsavtal samt turnéresursfrågor och samturnéavtal
  • Förlags- och licensavtal, olika typer av rättighetsfrågor, beställningsverk och varumärkesfrågor 
  • Anställningsavtal, kollektivavtalsfrågor, arbetstillstånd, lönesättning och frågor kring internationell beskattning

Du kommer i ditt arbete att ha nära och löpande kontakt med bl a regissörer, scenografer, ljud- och ljusdesigners, agenter, artister, arrangörer, konstnärliga ledare, sponsoransvariga, försäljnings- och marknadsavdelningen, HR, ekonomi och vd.

Vem är du?

Vi söker dig med jur.kand.-examen och som har cirka sju-tio års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, förbund/ organisation och/ eller som bolagsjurist där du arbetat mot/inom samma bransch. Det är ett krav att du är mycket kunnig inom upphovsrätt och arbetsrätt samt har stor erfarenhet av att förhandla avtal. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i offentlig verksamhet. Som jurist har du en väl utvecklad analytisk förmåga, hög integritet, ett självständigt, affärsmässigt och serviceinriktat arbetssätt, och känner dig trygg i din roll som jurist. Som person är du utåtriktad, lätt att samarbeta med, engagerad och trivs med att ta egna initiativ. Du har också ett intresse av konst och kultur. Vidare har du hög kommunikativ förmåga samt lätt för att etablera relationer och vinna förtroende.  Det är ett krav att du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift. 

Du erbjuds

Som bolagsjurist hos oss blir du välkomnad in i en fantastiskt spännande och familjär arbetsmiljö och till en arbetsplats med drygt 30 olika nationaliteter och 90 olika yrkeskategorier som alla är passionerade, lojala och engagerade medarbetare. Du kommer som bolagsjurist att få en mycket internationell och central roll i verksamheten med eget ansvar, stimulerande arbetsuppgifter och stor möjlighet att vara med och påverka. Du kommer att rapportera till VD för GöteborgsOperan. Vidare kommer du även att vara en del av Västra Götalandsregionens juristnätverk. 

Start

Enligt överenskommelse 

Lön

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag

Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Område

Göteborg, Västra Götaland

I denna rekryteringsprocess samarbetar GöteborgsOperan med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Dahlberg på telefonnummer + 46 (0)31-712 83 49 alternativt asa.dahlberg@jurek.se.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten. 

  

GöteborgsOperan är ett modernt och nytänkande operahus som kännetecknas av professionalism och engagemang. Visionen är att bli ett av norra Europas ledande operahus. Vi arbetar med en bred repertoar av opera, modern dans, musikal och konsert. GöteborgsOperan AB är ett helägt bolag inom Västra Götalandsregionen med ca 500 årsanställda och är en viktig del i regionens utveckling. På Stora och Lilla scenen samt i regionen ges totalt ca 400 föreställningar per år för ca 225 000 besökare. Vi omsätter ca 450 miljoner kronor där ca 25 % är egenfinansiering. GöteborgsOperan är en mångkulturell arbetsplats med ungefär lika många kvinnor som män anställda.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen