Chef för GöteborgsOperans kostym- och maskavdelning

Chef för GöteborgsOperans kostym- och maskavdelning

Vi söker nu en chef till kostym- och maskavdelningen.

Sista ansökningsdag är 30 september 2017.

På kostym och mask arbetar ca 50 personer inom flera yrkeskategorier; tillskärare, skräddare, modist, läderskräddare, färgare/patinerare och maskör/perukmakare. Avdelningen har hand om allt som har med kostym att göra – från hatten till skorna. I våra ateljéer tillverkas, ändras och hanteras över 1 200 kostymer per år

Som avdelningschef rapporterar du direkt till GöteborgsOperans tekniska chef och ingår i den tekniska ledningsgruppen. Ditt uppdrag blir att tillsammans med den tekniska ledningen fortsätta utvecklingen mot GöteborgsOperans vision att bli ett av norra Europas ledande operahus. Du leder arbetet på avdelningen tillsammans med ateljécheferna för kostym respektive mask. Du är aktiv i det långsiktiga arbetet för kommande säsonger där förutsättningarna för tillverkningen bestäms. Du har planerings- och personalansvar samt ansvar för arbetsmiljö och ekonomi. Du ansvarar också för samverkan i linje och projekt och ser till att tilldelade resurser används på ett optimalt sätt.

Vi söker dig som har erfarenhet som chef och ledare.

Du har erfarenhet från arbete på teater eller annan erfarenhet från uppdrag/bransch som ger god förmåga att sätta sig in i tillverkningsprocesserna. Du har högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom relevanta områden för tjänsten och erfarenhet av att jobba i en linje- och projektorganisation. Du är en analytisk och strukturerad person som ser till helheten och är effektiv i sin problemlösning. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Kunskaper om lagar och avtal vad gäller både upphandling och arbetsrätt är meriterande.

I din ledarroll är du synlig, närvarande, målinriktad och tycker om att föra dialog. 
Du tycker om att leda människor och vill verka för ett gott medarbetarskap genom ett förtroendefullt förhållningssätt. Ditt ledarskap kännetecknas av öppenhet, respekt och tilltro till andra. Du är tydlig, rak och orädd, ger feedback som syftar till utveckling och bidrar till ett bra samarbetsklimat. 

Sista ansökningsdag är 30 september 2017. 
Beräknat tillträde så snart som möjligt. Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Vi använder oss av rekryteringssystemet My Network
Sök tjänsten       

Observera att vi tar emot ansökningar endast via vårt online rekryteringssystem MyNetwork.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

För ytterligare frågor kontakta:
Åsa Jansson, teknisk chef: 031-10 81 40
Katarina Grönberg, HR-specialist: 031-10 80 65
Facklig representant: Matilda Holmberg Teaterförbundet: 031-10 82 49
Marléne Jahnke, Ledarna: 031 – 10 82 57

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen