Våra scener.

GöteborgsOperan består av två hus. Ett i Göteborg med Stora scenen och Lilla scenen samt ett i Skövde, kallat Skövdescenen. Dessutom samarbetar vi med flera scener i Västra Götaland. Våra turnéer ger oss en chans att möta en ny publik både i Sverige och utomlands.

Stora scenen och Lilla scenen, i Göteborg

Stora scenens salong rymmer 1280 personer. Lilla scenen når en publik på 230.
Några gånger per säsong hålls även konserter i GöteborgsOperans foajé. Dessa
kostar ingenting och du sitter där det finns plats, på bänkar och i trappor.

"Det mindre, intimare formatet är ett bra komplement till föreställningarna på Stora scenen", säger Göran Gademan, dramaturg på GöteborgsOperan. "Ibland vill man
komma nära publiken på ett sätt som inte är möjligt på en stor scen."

Karta och vägbeskrivning till GöteborgsOperan i Göteborg

SalongPubl_200x150JPG
None
Urban Jorén

GöteborgOperan Skövdescenen, i Skövde

Skövdescenen är inrymd i en vacker 1800-talsbyggnad mitt i Skövde med gångavstånd från buss- och tågstationen. I huset finns tre föreställningslokaler: Scenen, Salen och Caféet. Scenen har drygt 130 sittplatser. Salen används bland annat till lördagskonserter och Caféet har en liten scen av ”stand up-format” för mindre framträdanden. Skövdescenen tar emot studiebesök och ordnar guidade turer. Lokalerna kan också hyras för t ex möten, seminarier och gästspel.

Karta och vägbeskrivning till Skövdescenen i Skövde

GöteborgsOperan i regionen ...

GöteborgsOperan erbjuder en spridning både geografiskt och konstnärligt i regionen. Vi spelar omväxlande små föreställningar för bygdegårdar, mindre musikaler och dans för mellanstora scener samt emellanåt musikaler och dansföreställningar på större scener.

... och i världen.

Att åka på turné och göra gästspel är en del i den konstnärliga visionen och skapar möten med en ny publik. GöteborgsOperans Danskompani har turnerat bland annat i Israel, Norge, Holland och USA. ”Att turnera är att andas. Vi kommer tillbaka med nya intryck samtidigt som vi ökar kännedomen om oss och det som är unikt med just oss. Därför ska GöteborgsOperans Danskompani fortsätta att turnera runt om i världen”, säger balettchef Adolphe Binder.

Interfacial Scale
Interfacial ScaleThomas Aurin
VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta