Opera, musikal och konsert

opera, musikal och konsert

TILLSAMMANS SKRIVER VI HISTORIA

Om du hade varit i Milano i februari 1904, hade du då gått på urpremiären av Madame Butterfly på La Scala? Eller hade du, istället för att uppleva denna historiska stund, hellre stannat hemma och väntat på en opera du redan kände till? Jag vågar lova att första spelperioden av Notorious – med den oförlikneliga Nina Stemme – kommer att bli en av de där Jag var där!-stunderna. En göteborgsk urpremiär som det kommer att skrivas om i böcker. Publikens reaktion är en viktig del i hur historien kommer att skildras. Så stanna inte hemma och sortera skivsamlingen eller lyssna på favoritlistan på Spotify. Påverka musikdramatikens framtid istället!

En annan historieskrivare som har påverkat musikdramatiken är William Shakespeare. År 2016 är det 400 år sedan han dog. Vi kommer att hylla honom på flera sätt, bland annat genom en orkesterkonsert och två operor (Hamlet och Macbeth) baserade på hans pjäser.

Opera och musikteater ar ett fantasieggande, känslomässigt och empatiskt träningspass som är mycket svårt att överträffa. Vi vill bygga en konstnärlig gemenskap som sträcker sig till de delar av samhället som inte alltid har en röst bland de etablerade kulturinstitutionerna. The Göteborg Opera har till exempel arbetat med flyktingar, integrerade grupper med både funktionshindrade och icke-funktionshindrande människor samt med barn och ungdomar. Vi tar denna del av vårt arbete på allra största allvar, och fortsätter att utveckla det.

Men vi kan också vara helt galna. Om du någon gång behöver ta en paus från den bistra verkligheten, släppa loss och tillåta dig själv att helt enkelt bara ha det bra – kom och se Crazy for you! Jag lovar dig att du kommer att le stort när du nynnande på Gershwin-melodier steppar hemåt efter föreställningen.

– Stephen Langridge, konstnärlig ledare Opera/ drama

OperA 2015/2016

Musikal 2015/2016

Konsert 2015/2016

Titta på en filmintervju med Stephen om hur han vill utveckla opera/drama

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen