Om oss

Anders Lorentzson

Anders Lorentzson, basbaryton, var under nio år solist på Kungliga Operan i Stockholm innan han 1994 engagerades på GöteborgsOperan. Bland hans många roller på GöteborgsOperan kan nämnas titelrollerna i Figaros bröllop och Den flygande holländaren, Leporello i Don Giovanni, Baron Scarpia i Tosca, don Prudenzio i Resan till Reims, Colline i La Bohème, Basilio i Barberaren i Sevilla, Doktorn i Wozzeck, Vandraren i Siegfried, Javert i Les Misérables, Geronte i Manon Lescaut, Osmin i Enleveringen ur seraljen, Greve Waldner i Arabella, Mefistofeles i Faust, Frank i Läderlappen, Martin Zapater i Goya, Hans Sachs i Mästersångarna i Nürnberg och Filip II i Don Carlos. Hans tolkningar av Baron von Ochs i Rosenkavaljeren, Wotan i Valkyrian, Banco i Macbeth och titelrollen i Falstaff har varit bland hans mest uppmärksammade.

Anders Lorentzsons senaste roller på GöteborgsOperan är Raimondo i Lucia di Lammermoor, titelrollen i Attila (konsertant), Baron Scarpia i Tosca, Astolfo i Lucrezia Borgia, Vattenanden i Rusalka och Jacopo Fiesco i Simon Boccanegra.

2007 gästade han Vilnius-operan i Litauen som Wotan i Valkyrian liksom vid deras sommarturné till Ljubljana i Slovenien och Ravenna-festivalen i Italien.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031-10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031-13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av