Webbformulär fel
Det pågår för närvarande ett tillfälligt tekniskt fel på opera.se som påverkar webbformulär som bordsbokning, Studentlistan, nyhetsbrevsprenumeration och kontaktformulär. Detta är bortsett från biljettköp, som fungerar som det ska. Vi beklagar eventuella olägenheter detta kan medföra, men felavhjälpning pågår och vi arbetar för att lösa det så snart som möjligt. Under tiden kan ni boka bord i restaurangen genom att ringa 031-13 13 00. / GöteborgsOperan

Om oss

Ann Hallenberg

Ann Hallenberg, mezzosopran, har studerat på Operahögskolan i Stockholm och i London. Hon har gjort internationell karriär och framträder regelbundet på operahus som bl a Teatro alla Scala i Milano, Teatro la Fenice i Venedig, Teatro Real Madrid, Theater an der Wien, Opernhaus Zürich, Opéra National Paris, Théâtre des Champs-Elysées Paris, Bayerische Staatsoper München, Semperoper Dresden, Netherlands Opera Amsterdam, Staatsoper Stuttgart, Den Norske Opera, Kungliga Operan och Drottningholms Slottsteater. Hon gästar regelbundet konsertscener och festivalen runt om i Europa och Nordamerika och har också gjort en rad cd- och dvd-inspelningar.

Hennes repertoar omfattar ledande roller i verk av bl a Rossini, Mozart, Gluck, Händel, Monteverdi, Purcell, Vivaldi och Massenet, med tonvikt på tidig musik. Bland senare års engagemang kan nämnas titelrollen i Händels Tamerlano i Madrid med Placido Domingo, Orfeo i Glucks Orfeus och Eurydike i Berlin, titelrollen i Händels Ariodante i München, Isabella i Rossinis Italienskan i Alger i Essen och Hannover, Ramiro i Vivaldis Motezuma i Paris och Wien, Penelope i Monteverdis Odysseus återkomst i Stockholm, Sesto i Mozarts La clemenza di Tito i Lyon, Storgé i Händels Jephta i Strasbourg, titelrollen i Scarlattis Tolomeo i Wien och Paris, Fulvia i Glucks Ezio i Wien, titelrollen i Ariodante i Santiago och i Agrippina i Venedig och Madrid samt Dido i Dido och Aeneas i Venedig och Amsterdam.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen