Om oss

Ann-Kristin Jones

Ann-Kristin Jones, mezzosopran (Bradamante) är uppvuxen i Leksand och utbildad vid Norges Musikhögskola i Oslo samt Opera-Akademiet och Solistklassen vid Det Kgl Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn.

Hon debuterade 2001 med titelrollen i Händels Orlando på Den Ny Opera i Esbjerg, Danmark. Därefter följde bl a Tredje damen i Trollflöjten och Cherubin i Figaros bröllop på Drottningholms Slottsteater samt Siebel i Faust och Cherubin på Malmö Opera.

2007–2010 ingick Jones i GöteborgsOperans fasta solistensemble hon sjöng här Väpnare/Blomsterflicka i Parsifal, Siebel i Faust, Cherubin i Figaros bröllop, Olga i Eugene Onegin, Sextus i Julius Caesar och Hustrun Josefa i Goya samt var solist vid en konsert med GöteborgsOperans Orkester under ledning av Olaf Henzold. Senast har hon på GöteborgsOperan sjungit Bradamante i Alcina. 2009 kom debuten på Kungliga Operan i Stockholm som Dorabella i Cosí fan tutte.

Ann-Kristin Jones är även flitigt anlitad som solist i konsert- och oratoriesammanhang och har arbetat med en rad orkestrar. Hon har bl a turnerat i Frankrike och Tyskland med Les Talens Lyriques och dess dirigent Christophe Rousset. 2008 var hon pristagare i Wilhelm Stenhammar International Music Competition och finalist i Solistpriset.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen