Om oss

Ann-Kristin Jones

Ann-Kristin Jones, mezzosopran, är fr o m säsongen 2014-2015 engagerad som solist på GöteborgsOperan under en femårsperiod.

Hon är uppvuxen i Leksand och utbildad vid Norges Musikhögskola i Oslo samt Opera-Akademiet och Solistklassen vid Det Kunglige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Hon debuterade 2001 med titelrollen i Händels Orlando på Den Ny Opera i Esbjerg, Danmark. Därefter följde bl a Tredje damen i Trollflöjten och Cherubin i Figaros bröllop på Drottningholms Slottsteater samt Siebel i Faust och Cherubin på Malmö Opera. 2009 kom debuten på Kungliga Operan i Stockholm som Dorabella i Cosí fan tutte.

Ann-Kristin Jones ingick i GöteborgsOperans fasta solistensemble redan 2007-2010. Här har hon bl a sjungit Väpnare/Blomsterflicka i Parsifal, Siebel i Faust, Cherubin i Figaros bröllop, Olga i Eugene Onegin, Sextus i Julius Caesar, Hustrun Josefa i Goya, Bradamante i Alcina, Maffio Orsini i Lucrezia Borgia, Tisbe i Askungen, En kammarjungfru/En städerska i Fallet Makropulos och Cherubin i nypremiären av Figaros bröllop samt Mercédès i Carmen.

Ann-Kristin Jones är även flitigt anlitad som solist i nationella och internationella konsert- och oratoriesammanhang och har arbetat med en rad orkestrar. Hon har bl. a. turnerat i Frankrike och Tyskland med Les Talens Lyriques och dess dirigent Christophe Rousset. 2008 var hon pristagare i Wilhelm Stenhammar International Music Competition och finalist i Solistpriset.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen