Om oss

Ann-Kristin Jones

Ann-Kristin Jones, mezzosopran, är fr o m säsongen 2014-2015 engagerad som solist på GöteborgsOperan under en femårsperiod.

Hon utbildade sig vid Norges Musikhögskola samt Opera-Akademiet vid Det Kgl Danske Musikkonservatorium. Debuterade 2001 med titelrollen i Händels Orlando på Den Ny Opera i Esbjerg. Därefter följde bl a Tredje damen i Trollflöjten och Cherubin i Figaros bröllop på Drottningholms Slottsteater samt Siebel i Faust och Cherubin på Malmö Opera. 2009 kom debuten på Kungliga Operan i Stockholm som Dorabella i Cosí fan tutte.

Mellan åren 2007-2010 ingick Ann-Kristin Jones i GöteborgsOperans fasta solistensemble och sjöng då Väpnare/Blomsterflicka i Parsifal, Siebel i Faust, Cherubin i Figaros bröllop, Olga i Eugene Onegin, Sextus i Julius Caesar och Hustrun Josefa i Goya. Därefter har hon här gjort roller som Bradamante i Händels Alcina, Maffio Orsini i Lucrezia Borgia och Tisbe i Askungen, En kammarjungfru/En städerska i Fallet Makropulos, Cherubin i nypremiären av Figaros bröllop, Kate Pinkerton i Madame Butterfly och nu senast alternerande i rollen som Drottning Gertrude i Hamlet.

Ann-Kristin Jones är även flitigt anlitad som solist i konsertsammanhang och har sjungit med symfoniorkestrarna i Göteborg, Helsingborg, Norrköping, Odense, Aarhus och Sjaellands Symfoniorkester samt Concerto Copenhagen, DR UnderholdningsOrkestret, DalaSinfoniettan och Los Angeles Philharmonics. Ann Kristin Jones har turnerat i Frankrike och Tyskland med Les Talens Lyriques med dirigenten Christophe Rousset. 2008 var hon pristagare i Wilhelm Stenhammar International Music Competition och finalist i Solistpriset.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen