Om oss

Annalena Persson

Annalena Persson, sopran är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm, där hon utexaminerades 2002. Året efter vann hon den fjärde internationella tävlingen för Wagnersångare i Bayreuth och tilldelades också publikens specialpris för bästa sångerska/sångare.

Annalena Persson debuterade på GöteborgsOperan 2004 som Sieglinde i Wagners Valkyrian. För denna roll fick hon samma år Tidskriften Operas pris. På GöteborgsOperan, där Annalena Persson är fast knuten sedan 2005, har hon även sjungit Madama Butterfly, Kundry i Parsifal, Tatjana i Eugen Onegin, Elisabeth i Don Carlos och senast Salome. På GöteborgsOperan väntar nästa säsong Den främmande prinsessan i Rusalka och Isolde i Tristan och Isolde.

På Kungliga Operan har hon bl a sjungit Senta i Den flygande holländaren, Isolde i Tristan och Isolde, som hon även gjort i Basel, och Santuzza i Cavalleria rusticana. Säsongen 2005/06 inleddes med Sieglinde på Den Ny Opera i Esbjerg, Danmark och Ortlinde i Valkyrian på Théatre Châtelet i Paris. Därefter följde Senta i Den flygande holländaren med bl a Bryn Terfel och Isolde, båda på Welsh National Opera, Turandot på Teater Hedeland i Danmark, Isolde på Oper Köln, Senta i Den flygande holländaren i Bergen och rolldebut som Salome på De Nederlandse Opera i Amsterdam.

Bland senaste och kommande roller kan nämnas Isolde i Seattle, Chrysothemis i Elektra i Bryssel och Berlin, Brünnhilde i Valkyrian och Siegfried på Opera North samt Brittens War Requiem under ledning av Shao-Chia Lü i Taiwan.

Annalena Persson har även sjungit Beethovens 9:e Symfoni med Chicago Symphony Orchestra under ledning av Herbert Blomstedt och med London Symphonie Orchestra i Florida liksom sopranpartiet i Beethovens 8:e med Göteborgs Symfoniker och Gustavo Dudamel.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen