Om oss

Charlotta Larsson

CHARLOTTA LARSSON, sopran är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och debuterade 1993 på Folkoperan som Liù i Turandot och året efter sjöng hon Pamina i Trollflöjten på Stora Teatern. Säsongen 1994/95 var hon engagerad vid Kungliga Operan i Stockholm, bl a för rollen som Mimì i La Bohème. Därefter följde Desdemona i Otello på Folkoperan och titelrollen i Syster Angelica på Norrlandsoperan. Vidare Ilia i Idomeneo och Mimì i La Bohème på Den Norske Opera och Donna Anna i Don Giovanni på Norrlandsoperan. På Folkoperan har hon också sjungit Mimì i La Bohème, Violetta i La Traviata samt Micaëla i Carmen vid Folkoperans gästspel i New York 2000.

Sedan 2001 har Charlotta Larsson framträtt i en rad roller vid Malmö Opera som Tatjana i Eugen Onegin, Donna Anna i Don Giovanni, titelrollen i La Traviata, Echo i Ariadne på Naxos, Desdemona i Othello, Mimì i La Bohème, den kvinnliga huvudrollen i John Adams El Nino, som hon även gjort vid Den Norske Opera, samt Grevinnan i Figaros bröllop. Hon har också gästat Det Kongelige Teater i Köpenhamn i rollen som Mimì i La Bohème som sändes i dansk tv.

Bland hennes senaste uppdrag är titelrollen i operan Vanessa av Samuel Barber i Malmö, Giorgetta i Puccinis Il Tabarro vid operafestivalen Opera på Skäret, Madame Lidoine i Karmelitsystrarna på Malmö Opera samt Marguerite i Gounods Faust och Madama Butterfly, båda på Folkoperan.

På GöteborgsOperan sjöng Charlotta Larsson Violetta i La Traviata (2007). Hon har också framträtt med de ledande orkestrarna i Sverige och har gjort flera skivinspelningar.

Nyligen tilldelades Charlotta Larsson utmärkelsen Litteris et artibus.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031-10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031-13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av