Om oss

Christina Nilsson

Den unga svenska sopranen Christina Nilsson studerar för närvarande på Operahögskolans Masterprogram i Stockholm där hon tar examen 2017. Christina gästar under våren 2017 Opéra de Lyon där hon sjunger Vakterskan och är cover för rollen som Chrysothemis i Elektra.

Christina Nilsson har tidigare framträtt i rollen som en av Drei Arme Adelige Waisen i Rosenkvavaljeren och som Anna i Min bror är Don Juan på Kungliga Operan. Hon har sjungit The Magician i Son of Heaven och Geltrude i Enrico di Borgogna på Vadstena Akademien, Sångerskan i Hos Oss. Christina har även medverkat som solist på flertal konserter i bl.a. Berwaldhallen, Konserthuset och Kungliga slottet.

Christina Nilsson vann både Första pris och Publikens pris i Wilhelm Stenhammar International Music Competition 2016. Hon har tilldelats ett flertal stipendier bl.a. Birgit Nilsson stipendiet 2015, stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien 2013, 2014 och 2015. Christina Nilsson utsågs till Jenny Lindstipendiat 2014 och tilldelades Vadstena Akademiens stipendium 2012.

Christina Nilsson kommer från Ystad och flyttade till Stockholm i samband med att hon började vid Lilla Akademiens musikgymnasium. Därefter studerade hon två år vid Vadstena folkhögskola, följt av Kandidat- och Masterutbildning på Operahögskolan i Stockholm.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen