Webbformulär fel
Det pågår för närvarande ett tillfälligt tekniskt fel på opera.se som påverkar webbformulär som bordsbokning, Studentlistan, nyhetsbrevsprenumeration och kontaktformulär. Detta är bortsett från biljettköp, som fungerar som det ska. Vi beklagar eventuella olägenheter detta kan medföra, men felavhjälpning pågår och vi arbetar för att lösa det så snart som möjligt. Under tiden kan ni boka bord i restaurangen genom att ringa 031-13 13 00. / GöteborgsOperan

Om oss

Christopher Wollter

Christopher Wollter har sedan studierna vid Teaterhögskolan i Göteborg arbetat både som sångare och skådespelare. På GöteborgsOperan har han tidigare gjort Chris i Miss Saigon, Marius i Les Misérables, Riff i West Side Story, Magaldi i GöteborgsOperans uppsättning av Evita på Cirkus i Stockholm och senast Jamie i The Last Five Years.

I Malmö Operas regi har han gjort huvudroller i Miss Saigon, Zorba, Lasse Åbergs Banankontakt samt Carmen. På Stockholms Stadsteater debuterade Christopher som Perchik i Spelman på taket och gjorde huvudrollen som Gilbert i Garbo och Gilbert. På Vasateatern sjöng han Brel - rakt in i hjärtat och Lars Forssell-hyllningen Snurra min jord. På Oscarsteatern har man sett honom som Freddy i My Fair Lady där han ett 30-tal gånger även gjorde Professor Higgins när han hoppade in för Tommy Körberg.

Som skådespelare har vi på Dramaten bl a kunnat se Christopher i Petter och Lotta och Den stora landsvägen samt i pjäsen Three Days of Rain på Teater Playhouse och i Vem är rädd för Virgina Woolf på Lorensbergsteatern. Senaste skådespelaruppdraget var som Fritiof i Martina Montelius Elda! Elda! Elda! på Teater Brunsgatan fyra där han i höst även har premiär på sin egenskrivna monolog Göran och Kärleken.

På TV och film har vi sett honom i SVT:s dramaserie Häxdansen, När mörkret faller, En enkel till Antibes, Jagat vittne, Lyckliga jävel och som programledare i SVT:s barnserie Piraterna. Han är aktuell i Anna Odells kommande långfilm.

Som solist har Christopher bl a medverkat i SVT:s Trettondagskonsert med Radiosymfonikerna i Berwaldhallen och är i höst aktuell med konsertföreställnigen Piaf och Brel - sparven och rebellen tillsammans med Blåsarsymfonikerna.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen