Om oss

Clive Bayley

Clive Bailey är född i Manchester och sjunger återkommande med de främsta internationella operakompanierna i en bred repertoar som omfattar Monteverdi, Händel, Mozart, Verdi, Puccini, Alban Berg, Benjamin Britten, Birtwistle, Richard Wagner och Ligeti. Första gången han gästade GöteborgsOperan var 2012 som Claggart i Billy Budd.

Han gjorde sin debut på Royal Opera Covent Garden, där han sedan sjungit bl a i världspremiären av Harrison Birtwistles Gawain och gjort rollerna som Biterolf i Tannhäuser, Colline i La bohème, Hans Foltz i Mästersångarna, Carbon i Alfanos Cyrano de Bergerac, Thoas i Iphigénie en Tauride, Sylvano i La Calisto och Hunding i Valkyrian.

2014 gjorde han sin debut på Metropolitan Opera i New York i rollen som Doktorn i Wozzeck. På senare tid har Clive Bailey sjungit roller som Il Commendatore i Bergen-operans produktion av Don Giovanni, Fafner i Rhenguldet med Hallé Orchestra i Manchester, Publio i Clemenza di Tito på Glyndebourne Festival Opera och Filippo II i Don Carlos på Grange Park Opera. Bland hans inspelningar för Chandos kan nämnas Beethovens nionde symfoni med English Northern Philharmonia och City of Birmingham Symphony Orchestra, Gaetano Donizettis Les Martyrs med Opera Rara och Orchestra of the Age of Enlightenment samt Hunding i Valkyrian och Storinkvisitorn i Don Carlos (scenen i Kungens arbetsrum) med Hallé Orchestra under ledning av Mark Elder 2016.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen