Om oss

Elisabet Strid

Elisabet Strid, sopran, inledde sin internationella karriär som Elisabeth i Stefan Herheims uppsättning av Tannhäuser på Den Norske Opera i Oslo 2010. Sedan dess har hon gestaltat rollen också på Semperoper Dresden, i Düsseldorf och Tammerfors.

Hon gjorde sin debut vid festspelen i Bayreuth som Freia. På Nationaloperan i Riga har hon sjungit rollerna Sieglinde, Gutrune och Irene, och på operan i Leipzig Freia, Ada i Die Feen och Brünnhilde i Siegfried. Brünnhilde har hon även gjort i Budapest.

Andra engagemang har bland annat fört henne till Antwerpen, Helsingfors, Göteborg, Mexiko och Kapstaden, som Nyssia, Rusalka, Giorgetta och Cho-Cho-San.

Elisabet Strids framgångsrika USA-debut skedde som Senta i Detroit, en roll hon också sjungit i Düsseldorf, på en galaföreställning vid Maifestspiele i Wiesbaden, på Wagner-dagarna i Budapest och vid festivalen i Plovdivs amfiteater.

Hon är även en eftersökt konsertsångare och har bland annat sjungit med Sveriges Radios Symfoniorkester, OFUNAM-orkestern i Mexiko, Göteborgs Symfoniker, Stuttgarter Philharmoniker samt symfoniorkestrarna i Düsseldorf och Stockholm med dirigenter som Lorin Maazel, Andris Nelsons, Axel Kober, Ivan Anguélov, Kent Nagano och Ádam Fischer. 2016 gjorde hon sin debut som Chrysothemis i Helsingfors, en roll hon också sjöng på Östersjöfestivalen i Stockholm. 2017 väntar hennes första Salome i Leipzig och debut på Chicago Lyric Opera som Sieglinde.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen