Om oss

Erika Sax

mezzosopran, är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm, Operastudio 67 och Musikkonservatoriet i Trondheim. Hon har framträtt på bl a Kungliga Operan, Folkoperan, Wermland Opera, Norrlandsoperan, Läckö Slottsopera, Vasateatern och i Berwaldhallen.
Bland roller hon sjungit finns titelrollen i Askungen, Clarice i La Pietra del Paragone, Hermia i En midsommarnattsdröm, Modern i Mavra, Gertrude i Romeo och Julia samt Mary i Den flygande holländaren.
På GöteborgsOperan har Erika Sax sjungit Pauline i Spader dam, Maddalena i Rigoletto, Amman i Boris Godunov, Rudolf Nurejev (Orlofsky) i Läderlappen, dubbelrollen Liselott/Maria-Lucia i Sömnkliniken, Myrtale i Thaïs, Zulma i Italienskan i Alger (konsertant), Alisa i Lucia di Lammermoor, Larina i Eugen Onegin, Herodias page i Salome och senast Sonjetka i Lady Macbeth från Mzensk. Säsongen 2012/2013 sjunger hon Tredje vattennymfen i Rusalka. Hon har också varit solist vid flera av GöteborgsOperans konserter. Hösten 2009 kom debuten på Kungliga Operan som Pauline i Spader dam.
Som konsertsångerska har Erika Sax sjungit med bl a Helsingborgs Symfoniorkester, Uppsala Kammarorkester, Dalasinfoniettan, Gävle Symfoniorkester och Drottningholms Barockensemble.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen