Webbformulär fel
Det pågår för närvarande ett tillfälligt tekniskt fel på opera.se som påverkar webbformulär som bordsbokning, Studentlistan, nyhetsbrevsprenumeration och kontaktformulär. Detta är bortsett från biljettköp, som fungerar som det ska. Vi beklagar eventuella olägenheter detta kan medföra, men felavhjälpning pågår och vi arbetar för att lösa det så snart som möjligt. Under tiden kan ni boka bord i restaurangen genom att ringa 031-13 13 00. / GöteborgsOperan

Om oss

Francesca Patanè

har sedan debuten framträtt på operascener världen över. Hon är född i Milano i en italiensk musikersläkt där fadern Giuseppe Patanè och farfadern Franco Patanè var berömda dirigenter. Hennes röstfack är det lyrisk-dramatiska som i till exempel rollen Turandot (över 300 föreställningar), Lady Macbeth (över 150 föreställningar) och Richard Strauss Salome – när hon sjöng den på operan i Rom 2007 var hon den första italienska sopranen att sjunga denna roll i Italien.
Francesca Patanè är vidare känd för sina tolkningar av Tosca, verismo-roller i ytterligare Puccinioperor, samt i verk av Mascagni, Ciléa och Alfano. De senaste åren har hon även tagit sig an Wagnerrollerna Isolde och Kundry.
Som ambassadör för italiensk musik arrangerar hon i samarbete med ambassaderna i bl a Asien konserter och operaföreställningar där hon främjar unga talanger.
Francesca Patanè har erhållit en rad prestigefyllda priser, såsom Puccinipriset och Verdipriset och spelat in bl a Turandot i olika uppsättningar på både video/dvd och cd.
Första gången hon gästade GöteborgsOperan var 2008 i rollen som Lady Macbeth i Verdis Macbeth 2008 och hon återkom 2011 i rollen som Odabella i konsertversionen av Verdis Attila. Säsongen 2012/2013 sjunger hon titelrollen i Puccinis Turandot.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen