Om oss

Frida Engström

Frida Engström tog 2011 sin kandidatexamen från operalinjen på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet. Under studietiden gjorde hon rollen som Susanna i Figaros Bröllop på Folkoperan där hon även gjort sin praktik året innan som 1a försäljerskan i Silversjön.

Efter sin examen har hon bl.a. sjungit Papagena i Trollflöjten på Malmö Opera, 1:a dam samt 1:a gosse i samma opera på Folkoperan samt Adèle i Läderlappen i Växjö konserthus. Vidare sjöng hon flera roller i Läckö Slotts uppsättning av Den listiga lilla räven, medverkade som ”Bäsle” och Sophie i Nordisk kammaroperas nyskrivna verk Evigt din Mozart på Confidencen. Frida har även varit gästsolist i konserter på Danmarks Radios konserthus i Köpenhamn, Malmö Opera och Malmö Live.

Säsongen 2014-2015 medverkade Frida i Wermland Operas uppmärksammade uppsättning Trilogin, som Rosina i Barberaren i Sevilla, Grevinnan i Figaros bröllop och 1:a fången i Fidelio.

Övriga kommande engagemang som bör nämnas är Fjärde tjänarinnan i Elektra samt Pamina i Trollflöjten båda på GöteborgsOperan och Daisi Doody i Aniara på Malmö Opera.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen