Om oss

George Souglides

George Souglides, scenografi och kostymdesign, är född på Cypern och har studerat interiör- och 3D-design vid Universitetet i Kingston samt scenografi- och kostymdesign vid Motley Theatre Design i London. Är numera bosatt i Frankrike och arbetar internationellt både inom teater och opera. Scener han arbetat vid är bland annat festivalerna i Salzburg och Bregenz, Lyric Opera i Chicago, Opera di Roma, operahusen i Lissabon och Malmö, Scottish Opera, Opera Northern Ireland, Grekiska Nationaloperan, Chicago Opera Theatre, The Royal Ballet, Scottish Ballet, Chichester Festival, Nationalteatern på Cypern, The Athens Festival och Epidaurusfestivalen i Grekland.

Bland George Souglides senaste produktioner kan nämnas Rimskij-Korsakovs Guldtuppen på Bergen Nasjonale Opera, Tristan och Isolde på Novaya-operan i Moskva, La Dispute på Cypern Nationalteater, Figaros bröllop på GöteborgsOperan samt Così fan tutte på Grekiska Nationaloperan. Souglides arbeten har ställts ut vid Quadrennialen i Prag 2007 och utställningen Collaborators på Vicoria and Albert Museum i London. 2010 hade han separatutställningen Le fil D’Arianne i Uzes, Frankrike.

Aktuella engagemang är bland annat Boris Godunov vid Savonlinnafestivalen, Lohengrin på Det Kongelige Teater i Köpenhamn tillsammans med Nicola Raab, A Flowering Tree i i Lissabon, Italienskan i Alger på Garsington Opera, Turken i Italien för Bergen Nationalopera och Carmen för Grekiska Nationaloperan och festspelen i Athen.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen