Om oss

Gunilla Heilborn

Efter studier vid Tamalpa Institute i San Francisco och koreografiprogrammet vid Danshögskolan i Stockholm 1995-1998 har Gunilla Heilborn skapat scenuppsättningar och filmer med stor framgång. Hennes unika sätt att kombinera text, video och bild – alltid med humoristiska inslag – har gett henne en ställning som en av Sveriges mest intressanta scen- och filmartister.
Hennes verk Potatislandet uruppfördes på Dansens Hus i Stockholm år 2007. Förutom ytterligare två spelperioder i Stockholm har verket även bjudits in till och framförts i Vitryssland, Finland, Tyskland, Skottland, Österrike och USA. Femårsplanen (2009), skapat för hennes egen ensemble, hade premiär på Norrlandsoperan i Umeå och framfördes även på gästspelsscenen c/o Stockholms stadsteater. Kritikerrosade Alaska är Gunilla Heilborns första verk skapat direkt GöteborgsOperans Danskompani (tidigare GöteborgsOperans Balett). Filmen This is Alaska (ursprungligen skapad just till Alaska) vann pris för bästa kortfilm vid Uppsala Internationella Kortfilmfestival 2009 och för bästa internationella kortfilm i fictionklassen vid Expresión en Corté i Mexiko 2010.
2011 återvände Gunilla Heilborn till Göteborg med Uppgifterna, skapat för Göteborgs Stadsteater. Samma år uruppfördes This is not a love story (2011) på Dansens Hus i Stockholm. Hittills har det uppförts i Sverige, Estland, Tyskland, Nederländerna, Irland och Ungern.
I oktober 2012 har Gunilla Heilborns Akademien premiär på Dansens Hus i Stockholm. Gunilla Heilborns filmer har nominerats till och vunnit ett flertal priser i såväl Sverige som utomlands.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen