Om oss

Henriikka Gröndahl

Henriikka Gröndahl är född i Finland och utbildad vid Guildhall School of Music and Drama i London och Royal Scottish Academy of Music and Drama i Glasgow.

Hon debuterade 2004 som Mimì i La Bohème på Scottish Opera i Glasgow, följt av Pamina i Trollflöjten på Brittish Youth Opera och Papagena i Trollflöjten på Glyndebourne Touring Opera.

Sin svenska debut gjorde hon 2005 på Kungliga Operan i Stockholm som Prinsessan i Ravels sagoopera Barnet och spökerierna. Därefter följde Fiordiligi i Così fan tutte på Sage i Gateshead, regisserad av Sir Thomas Allen, Donna Elvira i Don Giovanni för Scottish Opera under Edinburghfestivalen 2006 och Femte tjänarinna i Elektra på Gran Teatro Liceu i Barcelona.

På GöteborgsOperan har hon sjungit Nannetta i Falstaff, Pamina i en kortversion av Trollflöjten på Götaplatsen och senast Musetta i Bohème som hon även gjort på Kungliga Operan.

Henriikka Gröndahl är en flitigt anlitad konsertsolist såväl i Sverige som utomlands. I Sverige har hon bl a framträtt med Göteborgs Symfoniker och chefdirigent Gustavo Dudamel, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, DalaSinfoniettan samt Helsingborgs Symfoniker.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031-10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031-13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av