Webbformulär fel
Det pågår för närvarande ett tillfälligt tekniskt fel på opera.se som påverkar webbformulär som bordsbokning, Studentlistan, nyhetsbrevsprenumeration och kontaktformulär. Detta är bortsett från biljettköp, som fungerar som det ska. Vi beklagar eventuella olägenheter detta kan medföra, men felavhjälpning pågår och vi arbetar för att lösa det så snart som möjligt. Under tiden kan ni boka bord i restaurangen genom att ringa 031-13 13 00. / GöteborgsOperan

Om oss

Johan Schinkler

Johan Schinkler är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. På Folkoperan har han sjungit Leporello i Peter Stormares uppsättning av Don Giovanni, Figaro i Figaros bröllop, Don Alfonso i Cosí fan tutte, Raimondo i Lucia di Lammermoor, Kaspar i Friskytten och Mefistofeles i Faust (regi Mira Bartov). Han har även gestaltat Arthur i Peter Maxwell-Davies The Lighthouse (regi Mira Bartov).

Våren 2007 gästade han Wermland Opera för första gången då han sjöng Gurnemanz i Parsifal, följt av Colline i La Bohème (regi Peter Konwitschny), Sparafucile i Rigoletto samt Fafner och Hagen i Wagners Ringen.

På GöteborgsOperan har Schinkler sjungit titelrollen i Bartóks Riddar Blåskäggs borg, Daland i Den flygande holländaren, Masetto i Don Giovanni, Jovellanos i Daniel Börtz opera Goya, Veit Pogner i Mästersångarna i Nürnberg, Mozarts Requiem och Colline i Bohème. Nyligen har Schinkler gästat Latvian National Opera i Riga där han gjort Hagen i Wagners Götterdämmerung.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen