Personal.

Karin Erskine

Karin Erskine arbetar sedan 1981 som frilans vid en rad olika teater- och operahus både i Sverige och utomlands.

På GöteborgsOperan har hon designat kostymerna till en rad operaföreställningar bl a Den flygande holländaren, Glada änkan, Elektra, Karmelitsystrarna, Rosenkavaljeren, Kvinnan utan skugga, Parsifal, Rucklarens väg (även i Köpenhamn) och Alcina.

På Stora Teatern /GöteborgsOperan skapade hon kostymerna till merparten av Ulf Gadds och Sven-Erik Goudes dansteaterverk som bl a Ringen, Tango Buenos Aires 1907, Bhima och Våroffer.

Internationella produktioner omfattar bl a La damnation de Faust i regi av Robert Lepage, som spelades i Japan, på Bastilleoperan i Paris och Metropolitan i New York. I David Radoks regi har hon svarat för kostymerna till Batseba på Kungliga Operan Stockholm och Rucklarens väg på Det Konglige Teater i Köpenhamn.

Vid scenografi-quadrinalen i Prag 2003 erhöll Karin Erskine, tillsammans med Lars-Åke Thessman, guldmedaljen för kostymdesign och scenografi till GöteborgsOperans uppsättning av Elektra. Hon har även fått en Oscarsnominering för kostymerna i Ingmar Bergmans film Trollflöjten. Bland hennes senaste uppdrag kan nämnas kostymerna till Hoffmanns äventyr på Det Kongelige Teater och Don Giovanni på Drottningholms Slottsteater.

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta