Om oss

Karin Erskine

Karin Erskine arbetar sedan 1981 som frilans vid en rad olika teater- och operahus både i Sverige och utomlands.

På GöteborgsOperan har hon designat kostymerna till en rad operaföreställningar bl a Den flygande holländaren, Glada änkan, Elektra, Karmelitsystrarna, Rosenkavaljeren, Kvinnan utan skugga, Parsifal, Rucklarens väg (även i Köpenhamn) och Alcina.

På Stora Teatern /GöteborgsOperan skapade hon kostymerna till merparten av Ulf Gadds och Sven-Erik Goudes dansteaterverk som bl a Ringen, Tango Buenos Aires 1907, Bhima och Våroffer.

Internationella produktioner omfattar bl a La damnation de Faust i regi av Robert Lepage, som spelades i Japan, på Bastilleoperan i Paris och Metropolitan i New York. I David Radoks regi har hon svarat för kostymerna till Batseba på Kungliga Operan Stockholm och Rucklarens väg på Det Konglige Teater i Köpenhamn.

Vid scenografi-quadrinalen i Prag 2003 erhöll Karin Erskine, tillsammans med Lars-Åke Thessman, guldmedaljen för kostymdesign och scenografi till GöteborgsOperans uppsättning av Elektra. Hon har även fått en Oscarsnominering för kostymerna i Ingmar Bergmans film Trollflöjten. Bland hennes senaste uppdrag kan nämnas kostymerna till Hoffmanns äventyr på Det Kongelige Teater och Don Giovanni på Drottningholms Slottsteater.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen