Webbformulär fel
Det pågår för närvarande ett tillfälligt tekniskt fel på opera.se som påverkar webbformulär som bordsbokning, Studentlistan, nyhetsbrevsprenumeration och kontaktformulär. Detta är bortsett från biljettköp, som fungerar som det ska. Vi beklagar eventuella olägenheter detta kan medföra, men felavhjälpning pågår och vi arbetar för att lösa det så snart som möjligt. Under tiden kan ni boka bord i restaurangen genom att ringa 031-13 13 00. / GöteborgsOperan

Om oss

Karolina Andersson

Karolina Andersson är utbildad vid bl a Högskolan för scen och musik i Göteborg där hon utexaminerades 2007. Hon har gjort roller som Nattens Drottning i Trollflöjten, Gilda i Rigoletto, Ninetta i Den tjuvaktiga skatan, Guvernanten i The Turn of the Screw, Blonde i Enleveringen ur Seraljen, Miss Wordsworth i Albert Herring, Lucy i Telefonen och La Stonatrilla i L’opera seria samt två uruppföranden: Annette i Faust av Philippe Fénelon och Ophelia i Hamlet av Christian Jost.

2007-2009 var hon anställd på Komische Oper i Berlin och har dessutom haft engagemang på Staatsoper Berlin, Opéra national de Paris, Théâtre du Capitole Toulouse, Kungliga Operan i Stockholm, GöteborgsOperan, Drottningholms Slottsteater, Läckö Slottsopera m.fl. Säsongen 2011/12 inkluderar bl a Gilda i Rigoletto på Komische Oper Berlin, Nattens drottning på Staatstheater Kassel och Volksoper i Wien samt Graziella i Detlev Glanerts opera Joseph Süss på Staatstheater am Gärtnerplatz i München.

Karolina Anderssons debut på GöteborgsOperan var just som Nattens drottning vid premiären 2009 av denna iscensättning. Hon är även flitigt engagerad som solist i oratorie- och konsertsammanhang. Karolina har bl a tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Christina Nilsson-stipendium och Sten A Olssons kulturstipendium.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen