Om oss

Karolina Andersson

Karolina Andersson är utbildad vid bl a Högskolan för scen och musik i Göteborg där hon utexaminerades 2007. Hon har gjort roller som Nattens Drottning i Trollflöjten, Gilda i Rigoletto, Ninetta i Den tjuvaktiga skatan, Guvernanten i The Turn of the Screw, Blonde i Enleveringen ur Seraljen, Miss Wordsworth i Albert Herring, Lucy i Telefonen och La Stonatrilla i L’opera seria samt två uruppföranden: Annette i Faust av Philippe Fénelon och Ophelia i Hamlet av Christian Jost.

2007-2009 var hon anställd på Komische Oper i Berlin och har dessutom haft engagemang på Staatsoper Berlin, Opéra national de Paris, Théâtre du Capitole Toulouse, Kungliga Operan i Stockholm, GöteborgsOperan, Drottningholms Slottsteater, Läckö Slottsopera m.fl. Säsongen 2011/12 inkluderar bl a Gilda i Rigoletto på Komische Oper Berlin, Nattens drottning på Staatstheater Kassel och Volksoper i Wien samt Graziella i Detlev Glanerts opera Joseph Süss på Staatstheater am Gärtnerplatz i München.

Karolina Anderssons debut på GöteborgsOperan var just som Nattens drottning vid premiären 2009 av denna iscensättning. Hon är även flitigt engagerad som solist i oratorie- och konsertsammanhang. Karolina har bl a tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Christina Nilsson-stipendium och Sten A Olssons kulturstipendium.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen