Personal.

Katarina Giotas

Katarina Giotas är utbildad vid bl a Operahögskolan i Stockholm, där hon utexaminerades år 2000. Hon debuterade 1998 på Confidencen i Stockholm som Cherubin i Figaros bröllop, en roll hon gjort med stor framgång även på Folkoperan och GöteborgsOperan. Hösten 1999 debuterade hon på Kungliga Operan som Don Ramiro i Mozarts La Finta Giardiniera.

Bland övriga roller kan nämnas Lucilla i Rossinis La Scala di Seta med European Opera Center och på Malmö Opera, Carmen med Parkteatern i Stockholm, Polly i Tolvskillingsoperan och Marguerite i musikalen Röda Nejlikan på Östgötateatern, Fenena i Nabucco och Dorabella i Cosí fan tutte på Värmlandsoperan, Lazuli i Horoskopet och Drottning Kristina i Magnus Gabriel, båda på Läckö Slottsopera. Vidare Ma i Orfeus i underjorden och titelrollen i Fedra på Folkoperan, Tredje damen i Trollflöjten på Kungliga Operan och Fadela i Daniel Börtz Svall.

På GöteborgsOperan har Katarina Giotas sjungit Suzuki i Madama Butterfly, Cherubin i Figaros bröllop (1999 och 2008), Fjodor i Boris Godunov, Amschel i K. Beskrivning av en kamp samt senast dubbelrollen Hertiginnan av Osuna och Leocadia i Daniel Börtz nyskrivna opera Goya.

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta