Om oss

Katarina Giotas

Katarina Giotas är utbildad vid bl a Operahögskolan i Stockholm, där hon utexaminerades år 2000. Hon debuterade 1998 på Confidencen i Stockholm som Cherubin i Figaros bröllop, en roll hon gjort med stor framgång även på Folkoperan och GöteborgsOperan. Hösten 1999 debuterade hon på Kungliga Operan som Don Ramiro i Mozarts La Finta Giardiniera.

Bland övriga roller kan nämnas Lucilla i Rossinis La Scala di Seta med European Opera Center och på Malmö Opera, Carmen med Parkteatern i Stockholm, Polly i Tolvskillingsoperan och Marguerite i musikalen Röda Nejlikan på Östgötateatern, Fenena i Nabucco och Dorabella i Cosí fan tutte på Värmlandsoperan, Lazuli i Horoskopet och Drottning Kristina i Magnus Gabriel, båda på Läckö Slottsopera. Vidare Ma i Orfeus i underjorden och titelrollen i Fedra på Folkoperan, Tredje damen i Trollflöjten på Kungliga Operan och Fadela i Daniel Börtz Svall.

På GöteborgsOperan har Katarina Giotas sjungit Suzuki i Madama Butterfly, Cherubin i Figaros bröllop (1999 och 2008), Fjodor i Boris Godunov, Amschel i K. Beskrivning av en kamp samt senast dubbelrollen Hertiginnan av Osuna och Leocadia i Daniel Börtz nyskrivna opera Goya.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031-10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031-13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av