Om oss

Kerstin Avemo

Kerstin Avemo, sopran, är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har etablerat sig som en internationellt efterfrågad sopran. Våren 2013 hyllades hon för sin tolkning av Despina i Mozarts Così fan tutte på Teatro Real i Madrid och La Monnaie i Bryssel, i regi av Guldpalmsbelönade Michael Haneke. Hon har även samarbetat med en av Europas regigiganter, Romeo Castellucci, i föreställningen Schwanengesang D744 med musik av Franz Schubert vid Festival d'Avignon.

Bland Kerstin Avemos många roller kan nämnas Sophie i Rosenkavaljeren, Olympia i Hoffmanns äventyr, Ofelia i Hamlet, Violetta i La traviata, Oscar i Maskeradbalen och titelrollerna i Lucia di Lammermoor och Lulu, sistnämnda på bland annat GöteborgsOperan. Här har hon också sjungit Eurydike i Orfeus och Eurydike och Violetta i La traviata. På Kungliga Operan har hon framträtt som Gilda i Rigoletto, Adele i Läderlappen och Mélisande i Pelléas och Mélisande. Vid Drottningholms Slottsteaters jubileumsopera Rokokomaskineriet, gjorde hon rollen som Fru Frisör.

Kerstin Avemo har framträtt på scener som Festival d’Aix-en-Provence och Ruhr-Triennalen samt operahus i bland annat Frankfurt, Düsseldorf, Weimar, Moskva, Genève, Zürich, Wien, Köpenhamn och Bryssel där hon bland annat gestaltade Kristin i Boesmans opera Julie och Wendla Bergmann i Merniers Frühlings Erwachen vid de nyskrivna operornas uruppföranden. Hon har även sjungit Despina i Così fan tutte på Wiener Festwochen.

Kerstin Avemo har belönats med Svenska Dagbladets operapris och Tidskriften Operas pris och 2016 tilldelades hon H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus för sina framstående konstnärliga insatser som operasångerska.

Kerstin Avemo har också medverkat i filmen The Giacomo Variations, där hon spelade mot John Malkovich. På cd kan hon bland annat höras i Renée Jacobs inspelning av Händels Messias (Harmonia Mundi).

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen