Personal.

Kerstin Avemo

Kerstin Avemo, sopran, är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har med sin musikalitet och starka scenpersonlighet etablerat sig som en internationellt efterfrågad sopran. Våren 2013 hyllades hon för sin tolkning av Despina i Mozarts Così fan tutte på Teatro Real i Madrid och La Monnaie i Bryssel, i regi av Guldpalmsbelönade Michael Haneke. Nyligen samarbetade hon med ytterligare en av Europas regigiganter, Romeo Castellucci, i föreställningen Schwanengesang D744 med musik av Franz Schubert vid Festival d'Avignon. Kerstin Avemo medverkar i filmen The Giacomo Variations, med beräknad premiär under sommaren 2014, där hon spelar mot John Malkovich.

Bland Kerstin Avemos roller kan nämnas Sophie i Rosenkavaljeren, Olympia i Hoffmanns äventyr, Ofelia i Ambrois Thomas Hamlet, Violetta i La traviata, Oscar i Maskeradbalen och titelrollerna i Lucia di Lammermoor och Lulu, sistnämnda på bl a GöteborgsOperan. Hon har framträtt på scener som Festival d’Aix-en-Provence och Ruhr-Triennalen samt operahus i bl a Frankfurt, Düsseldorf, Weimar, Moskva, Genève, Zürich, Wien och Köpenhamn. På Kungliga Operan i Stockholm har hon framträtt som Gilda i Rigoletto och Adele i Läderlappen. Kerstin Avemo gestaltade Kristin i Philippe Boesmans opera Julie och Wendla Bergmann i Benoît Merniers Frühlings Erwachen vid de nyskrivna operornas respektive uruppföranden i Bryssel. Under innevarande säsong sjunger hon även Despina i Hanekes Così fan tutte på Wiener Festwochen.

På CD kan hon bland annat höras i Renée Jacobs inspelning av Händels Messias (Harmonia Mundi). Kerstin Avemo har belönats med Svenska Dagbladets operapris och Tidskriften Operas pris.

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta