Om oss

Kerstin Avemo

Kerstin Avemo, sopran, är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har med sin musikalitet och starka scenpersonlighet etablerat sig som en internationellt efterfrågad sopran. Våren 2013 hyllades hon för sin tolkning av Despina i Mozarts Così fan tutte på Teatro Real i Madrid och La Monnaie i Bryssel, i regi av Guldpalmsbelönade Michael Haneke. Nyligen samarbetade hon med ytterligare en av Europas regigiganter, Romeo Castellucci, i föreställningen Schwanengesang D744 med musik av Franz Schubert vid Festival d'Avignon. Kerstin Avemo medverkar i filmen The Giacomo Variations, med beräknad premiär under sommaren 2014, där hon spelar mot John Malkovich.

Bland Kerstin Avemos roller kan nämnas Sophie i Rosenkavaljeren, Olympia i Hoffmanns äventyr, Ofelia i Ambrois Thomas Hamlet, Violetta i La traviata, Oscar i Maskeradbalen och titelrollerna i Lucia di Lammermoor och Lulu, sistnämnda på bl a GöteborgsOperan. Hon har framträtt på scener som Festival d’Aix-en-Provence och Ruhr-Triennalen samt operahus i bl a Frankfurt, Düsseldorf, Weimar, Moskva, Genève, Zürich, Wien och Köpenhamn. På Kungliga Operan i Stockholm har hon framträtt som Gilda i Rigoletto och Adele i Läderlappen. Kerstin Avemo gestaltade Kristin i Philippe Boesmans opera Julie och Wendla Bergmann i Benoît Merniers Frühlings Erwachen vid de nyskrivna operornas respektive uruppföranden i Bryssel. Under innevarande säsong sjunger hon även Despina i Hanekes Così fan tutte på Wiener Festwochen.

På CD kan hon bland annat höras i Renée Jacobs inspelning av Händels Messias (Harmonia Mundi). Kerstin Avemo har belönats med Svenska Dagbladets operapris och Tidskriften Operas pris.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen