Personal.

Lars Hjertner

Lars Hjertner kommer från södra Dalarna och karriären startade med Horndalsrevyn 1979. Han spelar fiol och sjunger, har studerat teater hos Calle Flygare och dans på Kulturama. Tio år med Länsteatern i Skaraborg har inneburit allt från Einstein i Arsenik och gamla spetsar till Robert i Maratondansen och Kenickie i Grease. Nämnas bör också Spela Allan och enmansföreställningen Änglaknäpp.

På Oscars i Stockholm har han medverkat i Cyrano (med bl a stipendiebelönade inhopp i titelrollen för Mikael Samuelsson) och My Fair Lady. Under somrarna 1998-2005 har han spelat Mats i Himlaspelet i Leksand.

Sedan 2002 är Lars Hjertner engagerad vid GöteborgsOperan och har här bl a spelat Lilleman i Stoppa Världen! – jag vill kliva av, en musikal som fick pris för Årets Musikal. Han har också medverkat i musikalerna I nöd och lust, Skönheten och Odjuret, Kiss Me Kate, där han gjorde flera inhopp i huvudrollen som Fred Graham, samt som Sven i The Rocky Horror Show, Kader i Bröderna Lejonhjärta, den manliga huvudrollen i Erik & Eva, Berättaren i rockmusikalen Grymt!, Northbrook i Mary Poppins, titelrollen i Charlie Chaplin - en lek med allvar, Cecil B. DeMille i Sunset Boulevard och varit berättare i vår populära Sagofoajé för de allra yngsta samt i familjekonserten Peter och Vargen och skolföreställningen Babar.

Hösten 2011 och till och med den 6 mars 2012 kan han ses som Doc i West Side Story.

Relaterade föreställningar

   Solist
   Solist
  
   Cecil B. DeMille
   Charlie Chaplin
   Lars/Oskar
   Cornelius Bums, Konferencier & Nordanvinden
   Northbrook
   Nils
   Everett Bake
   Berättare
   Regissören
   Domaren, Fyrstjärnan
VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta