Om oss

Lina Räftegård

Lina Räftegård, rörelseinstruktör, är utbildad vid Performing Arts School i Göteborg. Hon har arbetat som frilansande dansare sedan 1994, och sedan 1997 som dansare och danskapten med David Radok och Håkan Mayer i flera av GöteborgsOperans uppsättningar: Resan till Reims, Barberaren i Sevilla, Don Giovanni, Askungen, La Traviata, K. Beskrivning av en kamp, Macbeth, Julius Caesar, Rucklarens väg och Rusalka. Hon har även medverkat i GöteborgsOperans Jultrad-i-ton, Eugen Onegin och Trollflöjten.
Lina Räftegård har varit koreografassistent på Det Kongelige Teater i Resan till Reims, Askungen och La Traviata, samt dansare i Under Himlen. I David Radoks Barberaren i Sevilla i 2005 års festival i Aix-en-Provence medverkade hon som dansare och koreografassistent.
Lina Räftegård har medverkat i dansföreställningar av Gun Lund, Peter Svenzon och Olof Persson. Hon har arbetat som regiassistent till Elisabeth Linton i Vadstena-Akademiens uppsättning Tidsströmmar – tre operor om oss, och med Spring Awakening på Aalborg Teater. Lina Räftegård var koreograf i Musikhuset Aarhus uppsättning Skriftestolen.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen