Personal.

Marika Schönberg

Marika Schönberg är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon är sedan säsongen 2001/2002 engagerad vi operan i Leipzig där hon sjungit en rad stora roller såsom Mimì i La Bohème, Pamina i Trollflöjten, Grevinnan i Figaros bröllop, Ascagne i Trojanerna, Atamira i L’Empio Punito, Antonia i Hoffmanns äventyr, Michaëla i Carmen och den ledande kvinnliga rollen - Tania - vid urpremiären av Philippe Hersants Der Schwarze Mönch.

2005 sjöng hon Rossane i JC Bachs Temistocle med Christoph Rousset i Leipzig och i Toulouse. 2007 gjorde hon Wagnerdubut som Irene i Rienzi i Leipzig (direktsändes i radio över hela Europa) och sjöng även Vitella i Titus under Christopher Hogwoods ledning. Bland hennes senaste roller är titelrollen i Jenufa och Donna Anna i Don Giovanni.

I Sverige gjorde Marika Schönberg sin debut på Kungliga Operan som Barbarina i Figaros bröllop, följt av Harlekin i Kejsaren från Atlantis på Vasan och Ismene i Alceste på Drottningholms Slottsteater. Som konsertsolist har hon framträtt med bl a Helsingborgs Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, GöteborgsOperans Orkester, Gewandhausorkestern i Leipzig, Gdansk Filharmoniska orkester, Åbo Symfoniorkester och Mitteldeutsche Rundfunk-orchester. Hon har även gjort flera konserter med etablerade Leipziger Streichquartett samt radioinspelningar med bl a pianisten Roland Pöntinen.

Denna säsong medverkade hon bl a i Luigi Nonos Al gran sole som Tania Bunke i Peter Konwitchnys produktion och som Irene i Rienzi vid Deutsche Oper i Berlin. Kommande engagemang är bl a Donna Anna i Don Giovanni på Drottningholms Slottsteater och Tatjana i Konwitschnys berömda uppsättning av Eugene Onegin. Marika Schönberg har fått en rad stipendier; bland dem Jenny Lind Stipendiet.

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta