Om oss

Marina Mascarell

Spanska Marina Mascarell studerade pedagogik inom dans och tog sin mastersexamen vid Rey Juan Carlos-universitetet i Madrid. Som dansare har hon arbetat med Nederlands Dans Theater (I och II) och Cedar Lake Contemporary Ballet. Sedan 2011 frilansar hon som koreograf.

Marina Mascarell har skapat verk för bland annat Nederlands Dans Theater I i Haag, Scapino Ballet Rotterdam, Dance Forum Taipei, Ballet Junior de Genève och Skånes Dansteater, och är knuten till Korzo Theatre i Haag.

År 2012 blev hon utvald att delta i Choreoroam 2012, ett forskningsprojekt inom koreografi med stöd från EU. Hon har hållit i workshops på internationella festivaler (t ex Utah University, Northwest Dance Project i Portland, Open Look i Sankt Petersburg, DAF i Rom, Codarts i Rotterdam och Palucca School i Dresden).

Kommande uppdrag inkluderar ett forskningsprojekt för Strut Dance i Perth och ett nytt verk för Skånes Dansteater. I februari 2015 belönades Marina Mascarell med det nederländska priset BNG Bank Excellent Talent Dance Award.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen