Om oss

Matilda Paulsson

Matilda Paulsson, mezzosopran, är utbildad på Royal Academy of Music, London och Operahögskolan i Stockholm. På GöteborgsOperan har hon tidigare gjort roller som Hans i Hans och Greta, Tredje tjänarinnan i Elektra och tredje damen i Trollflöjten. Bland hennes många övriga roller kan nämnas Octavian i Rosenkavaljeren på Kungliga Operan och på operahusen i Hannover och Kiel, titelrollen i Carmen på Opera på Skäret, Finlands Nationalopera och Kungliga Operan, Fenena i Nabucco och Kompositören i Ariadne på Naxos på Den Kongelige Opera i Köpenhamn, Donna Elvira i Don Giovanni på Teater Hedeland samt Erica i Vanessa och Mallika i Lakmé på Malmö Opera. På Drottningholms Slottsteater har hon sjungit Ottavia i Poppeas kröning och Arsamene i Xerxes.

Matilda Paulsson har också gjort Alcina i Vivaldis Orlando Furioso i Bremen, Cherubino i Figaros bröllop på Wermland Opera samt Meg Page i Falstaff på Läckö Slottsopera.

I konsertsammanhang har Matilda Paulsson framträtt såväl i Sverige som i övriga Europa, USA och i Japan. Hon har arbetat med dirigenter som Sir Charles Mackerras, Gustavo Dudamel, Daniel Harding, Arnold Östman och Alan Buribayev. 2009 kom hennes första soloskiva, Junge liebe, med ett urval romanser ackompanjerade av Bengt-Åke Lundin, följt av skivan Der Ton med romanser av Joseph Marx.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen