Om oss

Mattias Ermedahl

Mattias Ermedahl, baryton, är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han är engagerad som sångare vid GöteborgsOperan sedan 1994 där han, som tenor, gjort en rad roller såsom Gabriel Järnesten (Eisenstein) i Läderlappen, Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla och Pedrillo i Enleveringen ur seraljen. Tidigare roller inkluderar bl a Förste chefstekniker i Aniara, följt av Styrmannen i Den flygande holländaren, Ferrando i Così fan tutte, Cavaliere Belfiore i Resan till Reims, Tamino i Trollflöjten, Chevalier de la Force i Karmelitsystrarna, Paris i Sköna Helena, titelrollen i Pelléas och Mélisande och Don Ottavio i Don Giovanni. 2014 sadlade Mattias om till baryton och har efter det framträtt som Ben i Telefonen, Eric Mathis/Agent 2 i Notorious samt Prins Yamadori i Madame Butterfly.

Bland hans många övriga engagemang kan nämnas Kung Ouf i Chabriers operafars Horoskopet och poeten Giocondo i Rossinis Äkta kärlek sökes på Läckö Slottsopera, Lenskij i Eugen Onegin, Brasilianaren i Pariserliv och Domaren i Carmencita Rockefeller - pinsessa av Japan på Malmö Opera, Edwin i Csardasfurstinnan på Nöjesteatern i Malmö samt roller på Folkoperan i Stockholm, NorrlandsOperan och Wermland Opera.

Sedan 2008 har Mattias även regisserat; Death Knocks av Woody Allen och Christian Joost på Kronhuset i Göteborg, Romeo och Julia i föreställningen Starcross’d Lovers i Vadstena, Fridas Visor, La serva padrona samt nypremiären av Rossinis Askungen och Jul-trad-i-trion på GöteborgsOperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen