Om oss

Mattias Ermedahl

Mattias Ermedahl, tenor är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har sedan 1994 sjungit en rad stora roller på GöteborgsOperan. På senare tid har vi sett honom som Normanno i Lucia di Lammermoor, Augustin Moser i Mästersångarna i Nürnberg och Monostatos i Trollflöjten.

Tidigare roller inkluderar bl a Förste chefstekniker i Aniara, följt av Styrmannen i Den flygande holländaren, Ferrando i Così fan tutte, Cavaliere Belfiore i Resan till Reims, Tamino i Trollflöjten, Jaquino i Fidelio, Chevalier de la Force i Karmelitsystrarna, Paris i Sköna Helena, Armand Brissard i Greven av Luxemburg, titelrollen i Pelléas och Mélisande, Max i K. Beskrivning av en kamp, Don Ottavio i Don Giovanni och Gabriel Järnesten (Eisenstein) i Läderlappen.

Han har gästat Läckö Slottsopera där han gjort Kung Ouf i Chabriers operafars Horoskopet och poeten Giocondo i Rossinis Äkta kärlek sökes. På Malmö Opera Lenskij i Eugen Onegin och Brasilianaren i Pariserliv. På Nöjesteatern i Malmö Edwin i Csardasfurstinnan. Andra engagemang har bl a varit på Folkoperan, NorrlandsOperan och Värmlandsoperan.

2008 regisserade Mattias Ermedahl operan Death Knocks av Woody Allen och Christian Joost på Kronhuset i Göteborg och turnerade i regionen med Fridas Visor, en föreställning där han själv stod för regi och idé. 2010 regisserade han Romeo och Julia i föreställningen Starcross'd Lovers i Vadstena.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen