Om oss

Mattias Ermedahl

Mattias Ermedahl, tenor, är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Som regissör har Mattias Ermedahl de senaste åren stått bakom Death Knocks av Woody Allen och Christian Joost på Kronhuset i Göteborg, Romeo och Julia i föreställningen Starcross’d Lovers i Vadstena samt Fridas Visor och La serva padrona på GöteborgsOperan.

Han är engagerad som sångare vid GöteborgsOperan sedan 1994 där han gjort en rad roller såsom Gabriel Järnesten (Eisenstein) i Läderlappen, Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla och Pedrillo i Enleveringen ur seraljen. Tidigare roller inkluderar bl a Förste chefstekniker i Aniara, följt av Styrmannen i Den flygande holländaren, Ferrando i Così fan tutte, Cavaliere Belfiore i Resan till Reims, Tamino i Trollflöjten, Chevalier de la Force i Karmelitsystrarna, Paris i Sköna Helena, titelrollen i Pelléas och Mélisande, Don Ottavio i Don Giovanni och senast Ben i The Telephone.

Bland hans många andra engagemang kan nämnas Kung Ouf i Chabriers operafars Horoskopet och poeten Giocondo i Rossinis Äkta kärlek sökes på Läckö Slottsopera, Lenskij i Eugen Onegin, Brasilianaren i Pariserliv och Domaren i Carmencita Rockefeller på Malmö Opera, Edwin i Csardasfurstinnan på Nöjesteatern i Malmö samt roller på Folkoperan i Stockholm, Norrlandsoperan och Wermland Opera.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen