Om oss

Mattias Ermedahl

Mattias Ermedahl är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han är engagerad som sångare vid GöteborgsOperan sedan 1994 där han gjort en rad roller såsom Gabriel Järnesten (Eisenstein) i Läderlappen, Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla och Pedrillo i Enleveringen ur seraljen. Tidigare roller inkluderar bl a Förste chefstekniker i Aniara, följt av Styrmannen i Den flygande holländaren, Ferrando i Così fan tutte, Cavaliere Belfiore i Resan till Reims, Tamino i Trollflöjten, Chevalier de la Force i Karmelitsystrarna, Paris i Sköna Helena, titelrollen i Pelléas och Mélisande, Don Ottavio i Don Giovanni och senast Ben i The Telephone.

Bland hans många andra engagemang kan nämnas Kung Ouf i Chabriers operafars Horoskopet och poeten Giocondo i Rossinis Äkta kärlek sökes på Läckö Slottsopera, Lenskij i Eugen Onegin, Brasilianaren i Pariserliv och Domaren i Carmencita Rockefeller på Malmö Opera, Edwin i Csardasfurstinnan på Nöjesteatern i Malmö samt roller på Folkoperan i Stockholm, NorrlandsOperan och Wermland Opera.

De senare åren har Ermedahl även regisserat; Death Knocks av Woody Allen och Christian Joost på Kronhuset i Göteborg, Romeo och Julia i föreställningen Starcross’d Lovers i Vadstena samt Fridas Visor och La serva padrona på GöteborgsOperan där han våren 2015 även satte upp nypremiären av Rossinis Askungen.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen