Webbformulär fel
Det pågår för närvarande ett tillfälligt tekniskt fel på opera.se som påverkar webbformulär som bordsbokning, Studentlistan, nyhetsbrevsprenumeration och kontaktformulär. Detta är bortsett från biljettköp, som fungerar som det ska. Vi beklagar eventuella olägenheter detta kan medföra, men felavhjälpning pågår och vi arbetar för att lösa det så snart som möjligt. Under tiden kan ni boka bord i restaurangen genom att ringa 031-13 13 00. / GöteborgsOperan

Om oss

Mattias Ermedahl

Mattias Ermedahl, baryton, är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han är engagerad som sångare vid GöteborgsOperan sedan 1994 där han, som tenor, gjort en rad roller såsom Gabriel Järnesten (Eisenstein) i Läderlappen, Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla och Pedrillo i Enleveringen ur seraljen. Tidigare roller inkluderar bl a Förste chefstekniker i Aniara, följt av Styrmannen i Den flygande holländaren, Ferrando i Così fan tutte, Cavaliere Belfiore i Resan till Reims, Tamino i Trollflöjten, Chevalier de la Force i Karmelitsystrarna, Paris i Sköna Helena, titelrollen i Pelléas och Mélisande och Don Ottavio i Don Giovanni. 2014 sadlade Mattias om till baryton och har efter det framträtt som Ben i Telefonen, Eric Mathis/Agent 2 i Notorious samt Prins Yamadori i Madame Butterfly.

Bland hans många övriga engagemang kan nämnas Kung Ouf i Chabriers operafars Horoskopet och poeten Giocondo i Rossinis Äkta kärlek sökes på Läckö Slottsopera, Lenskij i Eugen Onegin, Brasilianaren i Pariserliv och Domaren i Carmencita Rockefeller - pinsessa av Japan på Malmö Opera, Edwin i Csardasfurstinnan på Nöjesteatern i Malmö samt roller på Folkoperan i Stockholm, NorrlandsOperan och Wermland Opera.

Sedan 2008 har Mattias även regisserat; Death Knocks av Woody Allen och Christian Joost på Kronhuset i Göteborg, Romeo och Julia i föreställningen Starcross’d Lovers i Vadstena, Fridas Visor, La serva padrona samt nypremiären av Rossinis Askungen och Jul-trad-i-trion på GöteborgsOperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen