Om oss

Mia Ringblom Hjertner

Mia Ringblom Hjertner är utbildad vid Balettakademiens musikallinje i Göteborg. Hon har medverkat i Les Misérables i Köpenhamn och My Fair Lady på Oscarsteatern i Stockholm. På Länsteatern i Skaraborg har hon bl a spelat Huldran i Trätornas Träsk, Rizzo i Grease och Rosemary i Maratondansen.

På GöteborgsOperan har hon sjungit titelrollen i barnoperorna Junker Nils av Eka och Blodeuwedd samt medverkat i Lindgatan 5 och Skönheten och Odjuret. Hon har även gjort Columbia i The Rocky Horror Show, Mamman i Bröderna Lejonhjärta, den kvinnliga huvudrollen i I nöd och lust och Erik & Eva, titelrollen i Marilyn Monroe – människa och myt samt Katie Nanna i Mary Poppins.

Mia Ringblom Hjertner är sedan hösten 2009 ansvarig för verksamheten Unga/operadrama på GöteborgsOperan inom vars ramar hon bl a startat upp Barnkören och Sagofoajén samt svarat för koncept/regi till ungdomsföreställningarna Lova & Sam, En Amputerad själ, Kärlek är och nu även Mobbad? Stått för koncept/regi och urval till familjekonserten Tjolahopp, tjolahej! 2011 och 2012 och barntvkonserten Nu börjar det! 2012.

Hon har även regisserat barnoperan Min mamma är en drake.samt föreställningen Lite Lennart..I vår regisserar hon operamusikalen LasseMajas Detektivbyrå Operamysteriet.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen