Webbformulär fel
Det pågår för närvarande ett tillfälligt tekniskt fel på opera.se som påverkar webbformulär som bordsbokning, Studentlistan, nyhetsbrevsprenumeration och kontaktformulär. Detta är bortsett från biljettköp, som fungerar som det ska. Vi beklagar eventuella olägenheter detta kan medföra, men felavhjälpning pågår och vi arbetar för att lösa det så snart som möjligt. Under tiden kan ni boka bord i restaurangen genom att ringa 031-13 13 00. / GöteborgsOperan

Om oss

Pia Svorono

Pia Svorono är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm samt i Sienna och Mantova i Italien. Hon har varit engagerad vid bl a Kungliga Operan, Drottningholms Slottsteater, NorrlandsOperan och Värmlandsoperan. 1990 engagerades hon vid Stora Teatern, numera GöteborgsOperan, där hon framträtt i en rad uppsättningar.

Hennes senaste roll var som solist i Mozarts Requiem. Andra roller är Meg Page i Falstaff, Siegrune i Valkyrian, Berta i Barberaren i Sevilla, Blomsterflicka i Parsifal, Suzuki i Madama Butterfly, titelrollen i Brittens Phaedra, Felice i K. Beskrivning av en kamp, Cherubin i Figaros bröllop, Dorabella i Così fan tutte, Påkläderska/Gymnasist/Betjänt i Lulu, Prins Orlofsky i Läderlappen, Andra Damen i Trollflöjten, Mercedes i Carmen, Pagen i Salome, Modern i Hoffmanns äventyr, Häxa i Macbeth², Guvernanten i Spader dam m fl.

Pia Svorono är även en flitigt anlitad konsert- och romanssångerska och har årligen framträtt vid GO:s konserter på Skövdescenen och i Foajén. 2006 tilldelades hon Mary von Sydow-stipendiet.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen