Om oss

Sofie Asplund

Sofie Asplund är en åländsk lyrisk sopran. Hon gick ut Operahögskolan i Stockholm 2013. Året därefter gjorde hon rollen som Susanna i Figaros bröllop på GöteborgsOperan, följt av rollerna Greta i Hans och Greta och Gilda i Rigoletto samt Första tjänarinna i en konsertant version av Strauss´ Daphne, en roll som hon sedan gjorde på Operan i Basel. På GöteborgsOperan har Asplund också sjungit Maria i West Side Story (2011).

Andra roller har varit Sophie i Rosenkavaljeren, Titania i En midsommarnattsdröm och Räven i Den listiga lilla räven på Läckö slott, Carolina i Il matrimonio segreto på Drottningholms Slottsteater, Barbarina i Figaros bröllop på Kungliga Operan, Lydia i Stolthet och fördom och Laura i Star Cross'd lovers på Vadstena Akademien. Vidare Eurydice i Orfeus i underjorden av Offenbach i en scenisk konsert med Drottningholms barockensemble samt framträtt tillsammans med Loa Falkman i Loa på Drottningholm. 2013 mottog Asplund både Anders Wall-stipendiet och Birgit Nilsson-stipendiet. Hon har också fått stipendier från bland andra Kungliga Musikaliska Akademien och Drottningholmsteaterns vänner.

Rollen som Christine Daaé har Asplund tidigare sjungit på Finlands Nationaloperas uppsättning av The Phantom of The Opera (2015-2016).

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen