Personal.

Stefano Antonucci

Den italienske barytonen Stefano Antonucci startade sin karriär som skådespelare och studerade därefter sång vid Conservatorio Niccolò Paganini i Genova. 1988 gjorde han sin debut på Teatro alla Scala i Milano som Marcello i La Bohème och har sedan dess framträtt på operahus i Turin, Bologna, Florens, Rom, Berlin, München, Wien, Bryssel, Paris, Monte-Carlo och Sankt Petersburg m.fl. Han har arbetat med dirigenter som Georg Solti, Lorin Maazel och Daniele Gatti.

Med tyngdpunkt på den italienska repertoaren har Stefano Antonucci sjungit roller som Germont i La traviata, Rodrigo i Don Carlos, Ford i Falstaff, Greve Luna i Trubaduren, Don Carlo i Ödets makt, Renato i Maskeradbalen, Sharpless i Madama Butterfly, Tonio i Pajazzo och titelrollerna i Rigoletto, Simon Boccanegra och Macbeth, samt Eisenstein i Läderlappen och Valentin i Faust.

De senaste säsongerna har bland annat innefattat La traviata i Santiago de Chile, Montpellier, Genova, Bologna, Teneriffa och Torre del Lago, Rigoletto i Zürich, Tel Aviv, Terme di Caracalla i Rom och Genova och såväl Michonnet i Adriana Lecouvreur som Marcello i La Bohème i Florens.

På CD kan Stefano Antonucci höras i Mercadantes Virginia (Opera Rara) och Donizettis Adelia (BMG-Ricordi).

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta