Om oss

Thomas Lander

Thomas Lander är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Direkt efter studierna engagerades han av en rad utländska scener, däribland Staatsoper i Hamburg, Volksoper i Wien, Niedersächsische Staatsoper i Hannover, festivalen i Aix-en-Provence och operahusen i Lyon, Karlsruhe, München och Bremen.

Sedan 1996 har han Sverige som bas och arbetar som frilansande opera- och konsertsångare. I Sverige har han framträtt på bl a Folkoperan, Malmö Opera, GöteborgsOperan, Drottningholms Slottsteater, NorrlandsOperan, Läckö Slottsopera och Opera på Skäret.

Hans repertoar innefattar bl a Greven i Figaros bröllop, Papageno och Talaren i Trollflöjten, titelrollen i Don Giovanni, Guglielmo och Don Alfonso i Così fan tutte, Malatesta i Don Pasquale, Belcore i Kärleksdrycken, Silvio i Pajazzo, Tsar Peter i Zar und Zimmermann, Dandini i Askungen, Harlekin i Ariadne på Naxos, Marcello och Schaunard i La Bohème, Scarpia i Tosca, Mercutio i Romeo och Julia och titelrollen i Den flygande holländaren. Bland hans senaste roller är Havgrad i Poet and Prophetess på NorrlandsOperan och Cape Town Opera i Sydafrika samt Ned Keene i Peter Grimes, också på NorrlandsOperan.

På GöteborgsOperan har han sjungit Ford i Falstaff och Ping i Turandot.

Thomas Lander har även en stor romans- och konsertrepertoar och har gjort ett flertal radio-, TV- och CD-inspelningar.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen