Personal.

Tomas Lind

Tomas Lind, tenor är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och sedan 1989 engagerad på GöteborgsOperan (tidigare Stora Teatern). På GöteborgsOperan har han bl a sjungit ledande roller som Hertigen i Rigoletto, Pinkerton i Madama Butterfly, titelrollen i Hoffmanns äventyr, Cavaradossi i Tosca, Don José i Carmen, Rodolfo i La Bohème, Alfredo i La Traviata, titelrollen i Gustaf III (Maskeradbalen), Don Alvaro i Ödets makt, Calaf i Turandot, Macduff i Macbeth, Boris i Katja Kabanova samt Alfred i Läderlappen (även sänd i tv), titelrollen i Greven av Luxemburg och Erik i en konsertant version av Den flygande holländaren.

Hans senaste roller är Nicias i Thaïs, titelrollen i Don Carlos, Arturo i Lucia di Lammermoor, Foresto i en konsertant version av Attila och Cavaradossi i Tosca.

På Kungliga Operan i Stockholm har han gästat i titelrollen i Don Carlos, Alfredo i La Traviata och Des Grieux i Manon Lescaut. På Folkoperan i Stockholm har han sjungit Rodolfo i La Bohème och Alfredo i La Traviata, på Opera Hedeland i Danmark Calaf i Turandot, på Darmstadtoperan titelrollen i Gustaf III, vid Seefestspiele Mörbisch Alfred i Läderlappen och vid Festspelen i Bergen 2010 rollen som Martin i Anne Pedersdotter.

VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta