På gång och nyligen

På gång och nyligen

På gång

Är du kille och gillar att sjunga?

Eller har du aldrig sjungit förut men tycker det vore kul att prova?

Ta chansen och var med på en workshop med artister från GöteborgsOperan. Det är gratis och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet!

Läs mer om workshopen

Nyligen

Jultrad-i-trion

GöteborgsOperans Barnkör och Diskantkör medverkar i Jultrad-i-trion. En julshow för hela familjen. Premiär 17 december 2016.

Läs mer om Jultrad-i-trion

Hitta Hem

Hitta Hem, affisch

Konsert med GöteborgsOperans Barnkör och Diskantkör

Världskulturmuseet 23 oktober 2016 kl 15.00

Konserten Hitta hem är delvis skapad utifrån barnkörens ord och diskantkörens tankar och idéer. Den röda tråden är ordet hemma: att känna sig hemma, att tvingas lämna sitt hem, att söka ett nytt hem.

Läs mer om föreställningen Hitta Hem här


Play on

Play On

GöteborgsOperans Barnkör och Diskantkör hyllar världens främste dramatiker, William Shakespeare (som avled 1616), med två uruppföranden!

Lilla scenen den 17 och 21 maj

Läs mer om föreställningen Play on här


Europeiska operadagar 2016

Lördagen den 7 maj kl 13.30–16.30 firade vi Europeiska operadagarna på GöteborgsOperan! Temat för sångworkshopen var Pippi Långstrump. Barn och vuxna deltog i roliga teaterövningar tillsammans och så sjöng vi låtar från berättelserna om Pippi. Ansvariga var körledare Ida Rosén Hamrå och pianist Per Larsson.

Efter att vi sjungit tillsammans bjuder GöteborgsOperan på fika och som avslutning på dagen går vi på en skattjakt genom huset. Kanske hittar vi någon skatt gömd inne i det stora operahuset? Det gäller att hitta skatten innan sjörövarna gör det! Till vår hjälp har vi med oss guiden Rolf som tar oss igenom ateljéer, in i kostymförråd och bakom stora scenen.

Scenkonstkurs med GöteborgsOperan och Share Music Sweden 

Den 12-15 juni erbjuder vi i samarbete med Share Music Sweden en scenkonstkurs på GöteborgsOperan. Här möts människor med olika förutsättningar och förmågor, för att tillsammans skapa och utvecklas konstnärligt. Kursledarna är professionella artister Åsa Johannisson (regissör) och Jonas Jonasson (musiker). Vi kommer att jobba med karaktärer och deras historia. 

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen