ScenSommar med Skapa

ScenSommar med Skapa

Brinner du för musik? Gillar du teater? Är sång din grej? Eller vill du prova på? Är du mellan 13-17 år?

Om du svarar JA! på frågorna här ovanför räcker det inte att bara vara publik under Kulturkalaset. Var med och skapa och uppträd i stället! Vi söker 25 ungdomar som vill delta i ett roligt och ambitiöst projekt den 15–20 augusti. Under fyra dagars workshop skapar vi ett kort musikteaterstycke tillsammans med proffs. Den femte dagen spelar vi upp det på GöteborgsOperans stora scen!

Nyfiken? Vill du veta mer?
Kontakta oss på skapa@opera.se, eller se nedan för svar på de vanligaste frågorna.

GöteborgsOperan Skapa

Skapa är GöteborgsOperans kreativa verksamhet med inriktning på deltagande och skapande. Allt möjligt kan hända när det gäller scenkonst. Vi ser till att det gör det.


Frågor på det?

1. Vad handlar det här om?

Vi på GöteborgsOperan brinner för att skapa scenkonst. Opera har en lång och härlig tradition men vi är även intresserade av att skapa nytt. Tänk häftig musik, spännande historier och massor av unga artister på Stora scenen, sida vid sida med proffs!

Den 15-20 augusti kör vi en rolig och intensiv workshop. Professionella artister från GöteborgsOperan och en grupp ungdomar kommer att skapa ett kort musikteaterstycke som vi sedan visar upp under Göteborgs Kulturkalas. Vi börjar från grunden och bestämmer tillsammans hur stycket ska låta och se ut.

2. Vad kommer vi att göra?

Ha kul! Träffa nya vänner, sjunga, spela teater och skapa tillsammans med professionella artister. Avslutningen blir en uppvisning för familj, vänner, inbjudna gäster och allmänhet på GöteborgsOperans stora scen, som en del av Kulturkalaset.

3. Vilka får vara med? Måste man ha gjort något liknande tidigare?

Tidigare erfarenhet behövs inte! Allt som behövs är en vilja att delta, att skapa, sjunga och uppträda tillsammans med andra. Du är välkommen att söka oavsett om du satsar seriöst på sång och teater eller bara sjunger lite i duschen. 

4. Jag spelar ett instrument/rappar/är akrobat. Får jag vara med?

Absolut! Här finns plats för allt och alla!

5. Är det gratis att delta?

Ja.

6. Vilka datum och tider gäller?

15 augusti: 10.30 – 17.30 
16 augusti: 10.30 – 17.30 
17 augusti: ledig dag
18 augusti: 10.30 – 17.30 
19 augusti: 10.00 – 18.00 
20 augusti: 09.30 – 16.30

7. Måste jag vara med i hela projektet?

Ja. Vi prioriterar ansökningar från personer som kan vara med i hela projektet, helt enkelt för att både processen och resultatet blir mycket bättre då.

8. Vilka artister är med?

Hazel Gold (regissör och textförfattare) och John Barber (musiker och tonsättare). 

9. Vilka språk kommer vi att prata under projektet?

Mest engelska men även svenska. Vi hjälper gärna till och översätter mellan dessa två språk om det behövs. Vi hjälper också gärna till med andra språk i mån av kunskaper i teamet. Du är så klart välkommen oavsett vilket språk du talar. 

10. När går ansökningstiden ut?

  • Du som ansöker före den 26 juni kommer att få svar senast den 30 juni. 
  • Du som ansöker efter den 26 juni får bara plats om det finns kvar. 

Om det inte finns platser sätter vi upp dig på en reservlista.

11. Var äger projektet rum? Hur hittar jag dit?

Allt äger rum på GöteborgsOperan, nära Nordstan. Adressen är Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg. Alldeles intill operahuset finns hållplatsen Lilla Bommen, här stannar både bussar och spårvagnar. Älvsnabben har också ett stopp nära oss. Både Nils Ericssons bussterminal och Centralstationen ligger inom gångavstånd.

12. Mat och dryck då?

Vi bjuder på dryck och fika. Ta med lunch! Den som vill hinner gå ut och köpa lunch. Vardagar finns det lunch att köpa i GöteborgsOperans personalmatsal. 

13. Vad behöver jag ta med/ha på mig?

Du behöver inte ta med någonting. Du behöver ingen speciell typ av kläder eller skor, bara du kan röra dig lätt och fritt.

14. Jag vill vara med! Hur ansöker jag?

Skicka ett mejl till skapa@opera.se. Vi kommer att svara med ett par korta frågor för att få veta mer om dig. Du som ansöker före den 26 juni kommer att få svar senast den 30 juni. Därefter tar vi in fler om det finns plats. 

16. Jag har fler frågor, är nyfiken, vill veta mer … Vad gör jag?

Hör gärna av dig!
Kontaktuppgifter är: Hanna Morau, koordinator SKAPA
Tel: 031-10 80 72 eller 073- 91 78 017
E-post: hanna.morau@opera.se eller skapa@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen