Om opera.

"Vi ska behålla den mycket höga och internationella kvalitet vi har på våra produktioner i dag, samtidigt som vi ska nå ut till en ny publik."

Stephen Langridge
Stephen Langridge

”Vi utforskar standardrepertoaren på ett nytt och kraftfullt sätt, samtidigt som vi introducerar mindre välkända verk från 400 års musikteater- och operarepertoar”, säger Stephen Langridge, konstnärlig ledare Opera/drama. ”Vi siktar mot att bli ett aktivt och kreativt nav, en plattform där nya verk kan utvecklas. En plats där experimenterande kan leda till beställning av nya verk.”

Klassiska verk blandas med nya, och populära med sällan spelade. Olika konstformer berikar varandra i nyskapande möten av högsta kvalitet. Våra scenkonstnärer håller hög internationell nivå och vi är ofta en språngbräda för morgondagens stora artister.

”GöteborgsOperan ska erbjuda verk som tidsmässigt spänner från operans begynnelse och fram till i dag – allt från barock och grand opera till musikal. Vad vi kallar det är mindre viktigt. Puccinis La Bohème har egentligen kanske mer gemensamt med Les Misérables än med Montiverdis Orfeo, operahistoriens första mästerverk, men vi fokuserar på kvalitet och dynamik snarare än på smala genredefinitioner.”

Tristan & Isolde
Tristan & IsoldeMats Bäcker
Thais
Thais
Rusalka
Rusalka
”Vi siktar mot att bli ett aktivt och kreativt nav, en plattform där nya verk kan utvecklas. En plats där experimenterande kan leda till beställning av nya verk.” Stephen Langridge

GöteborgsOperans samarbeten med andra ledande europeiska operahus gör att vi kan presentera produktioner med internationell lyskraft av de främsta kreativa teamen. Samarbetena leder också till att våra egna produktioner lever vidare på andra scener. De hjälper till att placera GöteborgsOperan på den europeiska kartan.

Turandot
Turandot
VGR ©2015 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta