Barnkör och Diskantkör.

Det här händer i vår!


11 maj kl 15.00. Vår Vår. Konsert på Kronhuset
GöteborgsOperans Diskantkör
Insläpp från 14.30. Fri entré. Inga biljetter, begränsat antal platser.

Redovisning efter workshops -
Diskantkören har under terminen deltagit i workshops med Olivia Bergdahl (text), Teresa Indebetou (musik) och Monica Milocco (dans). Tillsammans med dessa inspiratörer har kören sedan skapat text och musik som de framför i en scenisk redovisning i konsertform.

GöteborgsOperans Diskantkör
Dirigent och körledare, Ida Rosén Hamrå
Piano, Teresa Indebetou
Bas, Olli Rantala
Trummor, Fredrik Hamrå

24 maj 15.00 och 17.00, Lilla scenen

GöteborgsOperans Barnkör ger konserten
SÅNGTAJM!
Med musik av Electric Banana Band

Tillsammans med vårt svängiga band ”Bananattack” sjunger vi hits om pelikaner, pirayor och rymdbananer. Det blir en scenisk körkonsert som tar er från höghus och lättbetong till bananer och lianer!
Kom me’ och digga! Fri entré, biljetter hämtas i biljettkassan från 9 maj kl 12.00.

GöteborgsOperans Barnkör
Dirigent och körledare, Ida Rosén Hamrå
Piano, Teresa Indebetou
Bas, Olli Rantala
Gitarr, Ulf Bandgren
Trummor, Fredrik Hamrå


Titta på en kortfilm där diskantkören gör en flashmob på Centralstationen i Göteborg


Barn- och Diskantkörerna är en del av GöteborgsOperan UNGA.

Diskantkör_0110A
GöteborgsOperans Diskantkör, Ida Rosén HamråTilo Stengel
Diskantkör_0172A
GöteborgsOperans Diskantkör,Tilo Stengel
Diskantkör_0045A
GöteborgsOperans Diskantkör,Tilo Stengel

Körerna repeterar en gång i veckan på GöteborgsOperan. Inför varje hösttermin har vi nya provsjungningar och intagningar. De som söker gör först sceniska övningar i grupp och får sedan sjunga upp en och en för en jury. I samband med sångprovet testas även rytmiska färdigheter och förmågan att hålla sin melodi när fler stämmor sjungs samtidigt. I diskantkören skrivs även ett teoritest.

Utöver måndagsrepetitionerna tillkommer repdagar och körhelger. När vi står inför ett konsertframträdande blir det ofta tätare mellan repetitionerna, det krävs alltså ett stort engagemang från både barn och föräldrar! GöteborgsOperans Barnkör och Diskantkör samarbetar i perioder med GöteborgsOperans kör, orkester, dansare och dirigenter. Att vara en del i det professionella arbetet kring ett framträdande ger barnen och ungdomarna givande och viktiga erfarenheter.

Ida Rosén Hamrå
Körledare

GöteborgsOperans Barnkör

I barnkören sjunger 35 barn i åldrarna 8-12. Kören driver en fristående konsertverksamhet och medverkar även i en del av GöteborgsOperans produktioner. Vi sjunger allt från klassiska körstycken till visor, folksånger och nykomponerad musik. Vi arbetar också med musikteori, rörelse och drama. Arbetet ska vara lustfyllt och utmanande! Barnkören startade hösten 2009.

GöteborgsOperans Diskantkör

Från hösten 2012 har vi även en diskantkör. I diskantkören sjunger 35 killar och tjejer i åldrarna 13-16. Alla killar är med och sjunger så länge de sjunger med sina ljusa röster. Vi arbetar mycket med stämsång och lägger stor vikt vid den sceniska framställningen. Ungdomarna är själva med och utvecklar konserterna både vad gäller repertoarval och det sceniska arbetet. Även i diskantkören visar repertoaren på stor bredd.

Nu_börjar_det_Extra_07
GöteborgsOperan, Nu börjar det, GöteborgsOperans Barnkör

Titta på en film när Barnkören repeterar.

VGR ©2014 GöteborgsOperan · Nyhetsbrev · Facebook · Sitemap · Om webbplatsen · Sök · Kontakta